Держекоінспекція заборонила вилов струмкової форелі у осінньо-зимовий період (Перелік водоймищ)

admin 14.09.2012 09:48 ПОДІЇ

З метою збереження середовища існування та відтворення струмкової форелі, охорони її під час міграції та   нересту в рибогосподарських водних об’єктах Закарпатської області встановлено заборону на вилов риби у осінньо-зимовий нерестовий період 2012-2013 року наказом начальника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області — Головного державного інспектора охорони навколишнього природного середовища у Закарпатській області   від 07 вересня 2012 року №731 розпочато проведення операції “Нерест”. Вона триватиме з 10 вересня 2012 року по 10 січня 2013 року. В цей період на території краю заборонено рибальство та добування водних живих ресурсів.

До проведення заходів державного контролю за станом охорони риби та інших живих ресурсів будуть залучені державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області, співробітники УМВС України в Закарпатській області   та Закарпатдержрибохорони.
Проте, як виняток, на час нересту дозволено любительське рибальство з берега однією вудкою з одним гачком та спінінгом з одною блешнею на наступних ділянках рибогосподарських водних об'єктів Закарпатської області:

Річка Тиса:
від місця впадання р.Шопурка (окрім гирла)   вверх по течії до пологового будинку смт.Великий Бичків, Рахівського району;

від інформаційно вказівного знаку "м.Рахів" вверх по течії до першого автомобільного мосту в м.Рахів;

від місця впадання   р.Апшиця (с.Грушово) вниз по течії до місця впадання р.Тересва (смт.Тересва) Тячівського району (крім гирлових ділянок позначених річок);

від Велятинського автомобільного мосту у Хустському районі   вниз по течії до   місця впадання р.Ріка (окрім гирла);
від газопроводу поблизу смт.Королево вниз по течії до газопроводу поблизу с.Тросик у Виноградівському районі;
від п/зн №355 околиця с.Мінеральне Ужгородського району вниз по течії до залізничного мосту   п/зн   №361.

Річка Боржава:
від автомобільного мосту, околиця с.Бене Берегівського району вверх по течії до залізничного мосту "вузькоколійки" через р.Боржава, поблизу с.Шаланки Виноградівського району.
Річка Латориця:

від автотранспортного мосту “Біля якоря” (Комсомольський парк) в м.Мукачево вниз по течії до пішохідного мосту ДПС через р.Латориця (спостережна вежа) околиця с.Соломоново Ужгородського району.

Річка Уж:
від державного кордону з Словаччиною вверх по течії до автотранспортного мосту "Боздошский" в м.Ужгород;
від автотранспортного мосту по об'їзній дорозі м.Ужгород вверх по течії до автотранспортного мосту в с.Оріховиця Ужгородського району;

від автотранспортного мосту в м.Перечин вниз по течії до підвісного мосту біля греблі   в с.Кам’яниця Ужгородського району.

На озері "Андріївське-Ліанка":

в межах лісового масиву від місця зони відпочинку в сторону дамби (шлюзу), правий берег в Ужгородському районі, і від дамби до початку галявини (межа лісового масиву) з лівого берега, в Мукачівському районі.

На ставі №1 (нижній) в с.Великі Береги:

вздовж дамби та зони відпочинку, Берегівського району.

На водосховищі "Горбок":

за винятком ділянки берегової лінії прилеглої вздовж лісового масиву з сторони   с. Дунковиця та затоплювана територія з другої сторони автодороги Мукачево-Хуст між с.Дунковиця та с. Доробратово,   Іршавського району.

Довідково: Порушення правил рибальства (ст. 85 ч. 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення) тягне за собою попередження або накладання штрафу на громадян від 34,00 грн. до 170,00 грн. і попередження або накладання штрафу на посадових осіб від 170,00 грн. до 510,00 грн.

Грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову) (ст. 85 ч. 4 Кодексу України про адміністративні правопорушення) тягне за собою накладання штрафу на громадян від 340,00 грн. до 680,00 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої і на посадових осіб від 510,00 грн. до 850,00 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

Державна екологічна інспекція
у Закарпатській області


admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат