Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 14.09.2012 06:45 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 14 вересня. Чашечка ранкової кави збадьорить ваш організм у будь-якому випадку, а правильне налаштування на позитив допоможе якнайкраще розпочати новий день. Пам’ятайте, що рівень впевненого і хорошого настрою протягом доби залежить від вашого особистого налаштування, тому якомога швидше допивайте улюблений напій, і гайда до роботи!

Цитата дня:   Все на краще в цьому найкращому світі. (Вольтер)

14 вересня 2012 року в Ужгороді температура повітря вдень 24-27°.
Похмура погода буде триматися весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 13 вересня вшановується пам'ять святого Кипріана, єпископа Карфагенського. У минулі часи у цей день спостерігали за мешканцями водної стихії: якщо жаби стрибають на берег і вдень квакають, а риби вистрибують з води - буде дощ. З цього часу на городах збирають коренеплоди: моркву, буряк, картоплю.

За православним календарем 14 вересня ІМЕНИНИ відзначають Аіфал, Аммун, Гермоген (Ермоген), Евод, Ісус, Каллиста, Марфа (Марта) і Семен (Симеон).


Цей день в історії

1867 — побачив світ 1-й том «Капіталу» Карла Маркса.
1871 — року розпочав свою діяльність перший в російській частині України банк — Харківський акціонерний земельний банк (в Галичині перші банки виникли в 17 столітті - такі, як вірменський банк Mons Pius у Львові).
1918 — у Болгарії розпочалося Владайське солдатське повстання, придушене урядом за допомогою німецьких військ.
1937 — у Ньйоні (Швейцарія) підписано угоду, що передбачала колективні заходи боротьби з піратськими діями підводних човнів фашистських держав у Середземному морі.
1939 — у США авіаконструктор Ігор Сікорський (колишній киянин) підняв у повітря свій перший гелікоптер VS-300.
1944 — Розпочалася Прибалтійська наступальна операція радянських військ (завершилася 24 листопада)


Що сьогодні та на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
13—27 вересня — V Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики.
16 вересня — концерт лауреата міжнародних конкурсів Агоштона Токо (Будапешт, орган). У програмі: “Прелюдія та фуга A-dur, BWV 536” (Й. С. Бах), “Allеin Gott in der Нoh sei Еhr”, BWV 663 (Й. С. Бах), “Токата та фуга F-dur, BWV 540” (Й. С. Бах), “Consolation” E-dur, Des-dur (Ф. Ліст), “Фантазія” (Р. Фукс), “Canzonetta” (Lisznyay Szabo Gabor), “Noel” варіації (М. Дюпре). Поч. о 17.00.

с. Драгово, Хустський район
15 вересня — фестиваль традиційного народного мистецтва “Яворові гуслі”.

Ужгород
14—15 вересня — туристична виставка “Турєвроцентр”.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 жовтня — персональна виставка Софії Хотіної, учасниці творчої групи “Весела палітра”.

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Чудовий день, щоб реалізувати більшу частину своїх бажань. Ну, або хоча б повідати про них оточуючим. У цілому відмінний день для переговорів, зустрічей, відвідування різних подій. Стосунки з людьми складатимуться благополучно. Особливо з тими, хто вам симпатичний і кого ви бачите в ролі своєї другої половинки.
Телець. Сьогодні ви можете стати "жилеткою" для тих, хто звик скиглити і плакати. Будьте обережні. Адже такі люди здатні звинувачувати у своїх невдачах не лише недоброзичливців, але й тих, хто щиро хотів їм допомогти або бути хоч якось корисним. У будь-якому разі будьте обережні. Якщо так станеться, що хтось запросить вас поговорити "про наболіле", подумайте, а чи варто приймати запрошення?
Близнюки. Напружений період потихеньку відходить у небуття. Однак вам не варто розслаблятися. В цілому чудовий день, якщо з самого ранку будете гранично уважні. Сьогодні варто брати на себе додаткові обов'язки, а особливо це стосується проблем ваших друзів і знайомих. Ви ідеально зможете провести і благополучно завершите цей день, якщо все робитимете в розміреному ритмі. Сьогодні ви схильні бути трохи розсіяним і незібраним.
Рак. Оточуючі сьогодні цілий день дивуватимуться вашій миттєвій зміні настрою. То весела й неупереджена людина, то наступної миті починає чіплятися до кожної коми в шаблонному документі. Справді - стрибки настрою можуть трохи здивувати оточуючих, якщо не сказати більше. Постарайтеся сьогодні бути послідовними.
Лев Сьогодні ви будете неперевершені у своїй поведінці, настроях і стилі одягу. Готуйтеся приймати овації. Однак, якщо ви їх не отримаєте - не турбуйтеся. Головне для вас - це ваш настрій, решта - не важливо. Якщо сьогодні хтось захоче зіпсувати вам настрій - усміхніться цій людині у відповідь. Сьогодні ви будете гострі на язик, тому оточуючим краще не чіпати вас зі своїми зауваженнями.
Діва. Друга половина дня буде більш вдала. Тому, якщо є можливість - перенесіть усі важливі переговори на час після обіду. Якщо ж не вдасться, проведіть попередні переговори, а основні перенесіть на інший день. Сьогодні ви добре й енергійно почуватиметеся. Практично літатимете на крилах. Чудові можливості, які на вас сьогодні чекають, повинні бути використані.
Терези. З самого ранку ви відчуєте заряд енергії. Однак це навряд чи порадує вас, оскільки вас хвилюватимуть думки про те, що ви не молодієте, а, навпаки, набираєтеся досвіду і.... хвороб. Постарайтеся не зважати на песимізм, який сьогодні може бути нав'язливий. Зрештою, у вашому житті є вдосталь того, чим ви можете пишатися.
Скорпіон Якщо у вас ступор, найімовірніше, це якийсь психологічний бойкот. Є розуміння того, що потрібно щось робити, але немає абсолютно жодного бажання. До того ж у цей час вам можуть пригадати ваші нещодавні витівки на зразок вашої нещирості. Це, звичайно ж, може розлютити ваше Его, й ви пуститеся берега. Однак усе ж-таки постарайтеся стриматися
Стрілець. Сьогодні ви можете зустрітися з жорсткими вимогами або силовими структурами. Так чи інакше, вам варто проявити розсудливість і стриманість. Пам'ятайте, що корупція переслідується за законом. Тому будьте обережні, навіть якщо ви дуже поспішаєте, й вам ніколи займатися писаниною. Краще займіться писаниною, оскільки все може закінчитися ще сумніше.
Козеріг Ваші корпоративні перспективи можуть опинитися під загрозою, адже є люди, яким ви не подобаєтеся. Постарайтеся у спілкуванні з начальством бути об'єктивними, й тоді підступи ваших опонентів зазнають невдачі. Чудовий день для обговорення подальших перспектив із вашими партнерами. Якщо у вас є свіжі ідеї - це буде значний плюс вашій репутації. Дерзайте!
Водолій. Сьогодні ви можете здивувати всіх оточуючих тим, що викинете щось оригінальне. Наприклад, прийдете на роботу у футболці з величезним сонним котом. Що ж, якщо того вимагають обставини - будь ласка. Але робити подібні речі без жодного сенсу не варто - люди не зрозуміють гумору. Особливо ті люди, які стежать за порядком і дисципліною.
Риби. Певна дещиця суперечливих настроїв почне з'являтися у другій половині дня. Тому не наривайтеся в цей час на конфлікт - ви виявитеся не праві. На вас може чекати успіх у галузі краси, розваг, інформаційного бізнесу. Саме тут вам сьогодні не буде рівних. Дерзайте. Ну а якщо все це не про вас, сміливо плануйте вечірній похід із друзями в кіно.

А зараз — усміхніться :)


Замітка в газеті:
Сьогодні в місцевій лікарні Святого Патріка місіс Сміт народила п’ятьох дівчаток. Лікарі сподіваються, що їм удасться врятувати життя містера Сміта.


П’ятикласниця Оля заробляла гроші, отримуючи двійки. Схема проста: отримала двійку – отримала ременя, зняла побої -виграла суд…


Жінка роздратовано каже своєму сусідові, який їде із собакою:
- Приберіть нарешті пса, по мені вже блохи повзають!
Чоловік стурбовано:
- Тузику, відійди від тьоті! Що, не бачиш, у неї блохи?!

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат