Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 13.09.2012 06:45 ПОДІЇ

Сьогодні четвер, 13 вересня. Будьте зранку в курсі найважливіших подій і не знехтуйте компанією бажаних людей під аромат улюбленої кави. Філіжанка бадьорого напою збадьорить організм та зробить прокидання удвічі приємнішим. З хорошими емоціями та небуденним поглядом на життя розпочинайте новий день, і нехай все те, чого не було до сьогодні, стане вмить близьким і здійсненним!

Цитата дня:   «Успішна людина не повинна думати, що її люблять за її власні якості» (Марк Анней Лукан).

13 вересня 2012 року в Ужгороді температура повітря вдень 23-27°.
Безхмарним небо буде лише вранці - день та вечір очікуються похмурими. Без опадів.
Народний прогноз погоди: 13 вересня вшановується пам'ять святого Кипріана, єпископа Карфагенського. У минулі часи у цей день спостерігали за мешканцями водної стихії: якщо жаби стрибають на берег і вдень квакають, а риби вистрибують з води - буде дощ. З цього часу на городах збирають коренеплоди: моркву, буряк, картоплю.

За православним календарем 13 вересня ІМЕНИНИ відзначають Геннадій і Купріян (Купріян).

Сьогодні також:
Росія: День програміста (у невисокосний рік), День танкіста
Україна: День програміста (у невисокосний рік),День українського кіно, День фізкультури і спорту

Цей день в історії

1648 - українські козаки Богдана Хмельницького вщент розгромили коронне військо Речі Посполитої під Пилявцями.
1788 - тимчасовою столицею США став Нью-Йорк.
1940 - італійські війська почали вторгнення до Єгипту в ході Другої світової війни.
1960 - свій день народження "святкує" наука біоніка - прикладна наука про застосування в технічних пристроях і системах принципів живої природи.
1965 - в Америці вийшов безсмертний сингл "Yesterday" групи "Бітлз".
1902 - відбитки пальців вперше використовуються як доказ провини обвинуваченого у Великобританії.
2001 - із США біжать 24 члени родини Усами бін Ладена, безпеку забезпечувало ФБР (все це природно було пов'язано з терактами 11 вересня).
2007 - шпигунський скандал у Формулі-1: команда McLaren була звинувачена в промисловому шпигунстві стосовно Ferrari.


Що сьогодні буде в Ужгороді та краї?

Філармонія
13—27 вересня — V Міжнародний молодіжний фестиваль органної музики.
13 вересня — відкриття фестивалю органної музики, великий зал Закарпатської обласної філармонії в Ужгороді. Концерт за участі Наталії Висіч (заслуженої артистки України) та Галини Булибенко (заслуженої діячки мистецтв України). У програмі концерту: О. Респігі. Сюїта для органу з оркестром в 4 частинах. Л. В’єрн. «Місячне сяйво». А. Мюле. «Tu a petro» («Ти є камінь») із циклу «Візантійські етюди». С. Франк. Прелюдія, фуга, варіація для органа. М. Боссі. Концерт для органа з оркестром С-moll, op.130. Поч. о 18.00.  

«Доміон»
До 13 вересня — «Нестримні-2». Поч. о 14.50, 16.40, 18.30 та 20.20. «Темний лицар повертається». Поч. о 12.00 та 22.10.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 жовтня — персональна виставка Софії Хотіної, учасниці творчої групи “Весела палітра”.

Художній музей імені Бокшая
Виставка “Мистецтво Львова ХХ століття” (зі зібрання Національного музею у Львові ім. А. Шептицького).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

«Кактус» (Корзо, 7)
Щочетверга та щоп’ятниці — концерт гурту «Tequila Band». Поч. о 20.00.

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.



Що обіцяють зірки?

Овен. Сьогодні ваші спонтанні бажання будуть не лише доречними, але й можуть принести певну вигоду. Тому, якщо вам у обід захотілося піти в ресторан, а не в їдальню - так і зробіть. Не бійтеся сьогодні експериментувати й ризикувати. Можливо, саме ризик створить для вас благодатний ґрунт. У цілому енергійний день, коли ви можете працювати на межі своїх можливостей.
Телець. Театральність, яка навряд чи може бути притаманна вам у звичайному житті, може несподівано проявитися поза ним. Це виражатиметься в недовговічних ситуаціях, коли ви, навіть не помічаючи того, ніби ненароком станете схожим на свого колегу, начальника, сусіда або друга. Воно б і нічого, але вам потрібно бути вкрай обережними, щоб це не сприйняли неправильно.
Близнюки. Сьогодні може загостритися внутрішній конфлікт, який назрівав уже давно. Це стосується вашого вродженого бажання отримати якнайбільше інформації й небажання розбиратися в ній більш досконально. А саме цього від вас зараз вимагатиме життя. Не лише знати, але й зрозуміти, і навіть прийняти деякі факти з дійсності та історії. В цілому вам не варто сьогодні перевтомлюватися.
Рак. Сьогодні може загостритися внутрішній конфлікт, який назрівав уже давно. Це стосується вашого вродженого бажання отримати якнайбільше інформації й небажання розбиратися в ній більш досконально. А саме цього від вас зараз вимагатиме життя. Не лише знати, але й зрозуміти, і навіть прийняти деякі факти з дійсності та історії. В цілому вам не варто сьогодні перевтомлюватися.
Лев Сил значно додасться, а це значить, що сьогодні вам море по коліно й гори по плече. Однак не забувайте, що ви всього лише людина, яким би великим і видатним вам не хотілося здаватися. Тому перебільшувати свої можливості не варто. Однак сьогодні ви просто зобов'язані продемонструвати свої можливості. І зробити це так, як ви вмієте. Що, до речі, виходить у вас непогано.
Діва. Сьогодні досить хороший, активний день. Однак вам усе ще варто побоюватися людей, які можуть кривити душею, бути не зовсім чесними з вами, або з тими, хто схильний поширювати чутки. Вам не варто їм довіряти, а тим паче розповідати інтимні подробиці свого життя. В цілому день складеться вдало, якщо відокремлюватимете головне від другорядного.
Терези. Ви ще можете відчувати певний психологічний ступор. Однак це ненадовго. Тому попросіть тих, хто вас любить, іще трішки потерпіти. Напевно, ні вони, ні ви не можете зрозуміти своїх настроїв. У будь-якому разі - це хороший період для споглядання й розстановки основних пріоритетів у своєму житті. Приймайте рішення усвідомлено.
Скорпіон Сьогодні ви можете відчувати певну злість і агресію. Причому практично безпричинну. Варто з самого ранку прийняти контрастний душ. Довгий сон для вас сьогодні буде шкідливий. Займіться тими справами, які довго відкладали на потім. У цілому чудовий день, коли є сенс згадати про тих, кого ви могли образити або в чомусь обділити. Ці люди чекають на світлий момент, коли зможуть пробачити вам "шпильки" з вашого боку.
Стрілець. Сьогодні на вас чекає чудовий заряд енергії й бадьорості. В цілому день досить вдалий для зустрічей, переговорів, відстоювання своєї думки. Є сенс подзвонити родичам і знайомим, із якими давно не говорили. Запитайте, як їхні справи, проявіть турботу. Це потрібно не лише їм, але й вам у першу чергу. Зараз не час для песимізму. Треба йти вперед.
Козеріг Це час вашого щасливого випадку. Не пропустіть його. У родині й у колі друзів усе складатиметься вдало, якщо ви серйозно займетеся своїм зовнішнім виглядом і хоч трохи почнете зважати на інших. Тільки не перестарайтеся з фліртом на роботі. Погодьтеся, службові романи можуть вам коштувати не лише особистого життя, але і кар'єри. Не дай Бог, ви когось образите!
Водолій. Деякі душевні протиріччя не даватимуть вам спокою. Однак це не повинно вас вибивати з колії. Постарайтеся правильно розставити пріоритети. Саме цього вимагає ваша підсвідомість. Неможливо одночасно бігти в різних напрямках. Зрештою, у вас є близькі люди, які завжди зрозуміють і підтримають. Ви завжди можете на них обпертися.
Риби. Сьогодні ви можете дозволити собі трохи розслабитися. Звичайно, це ще не кінець тижня. Однак, якщо ви почуваєтеся не дуже добре, краще піти на лікарняний або взяти відгул. Працювати на знос вам ні в якому разі не варто. Маєте повне право влаштувати собі вихідний. Тим паче що зараз від вас однаково мало толку.


А зараз — усміхніться :)


Знайдена найдобріша блондинка. Вона скуповує в магазині живих коропів і відпускає їх на волю в ліс.


Оголошення:
Приходьте до нас на екстремальне шоу – “День відкритих дверей”.
Міський зоопарк.


- Лікарю, чому в мене така висока температура?!
- Не хвилюйтеся хворий, завтра буде кімнатна.

Rionews

Коментарі :


13.09.2012 18:05 Ігор Баран

про найдобрішу блондинку мій улюблений анекдот за останні місяці


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат