На Закарпаття хотіли ввезти незадекларований товар вартістю 1,3 млн. грн.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці 12.09.2012 17:05 КРИМІНАЛ

Вчора чопські митники під час оформлення вантажівки із Угорщини виявили незадекларований товар, вартістю понад 1,3 мільйона гривень.

Згідно поданих водієм товаросупровідних документів, через митний кордон України переміщувався вантаж в кількості 506 місць, загальною вагою брутто 14 263 кг До митного поста «Тиса» вантажівка прибула із непошкодженим митним забезпеченням (пломбою) митних органів Угорщини. Проте, в ході проведення попереднього аналізу зовнішньоекономічної операції та опрацюванні товаросупровідних документів виявлено ознаки, які свідчать про можливе ввезення цих товарів до України з порушенням митного законодавства.
Що і підтвердилося після зняття пломби та повного вивантаження, перерахування та розпакування всього товару. У напівпричепі фактична кількість вантажу була на 100 місць більша, ніж заявлено в документах. Незадекларованими виявилися 128 найменувань різного товару: набори навушників з мікрофонами, мікрофони, флеш карти, мережеві камери, відео програвачі та інше.

Відповідно експертного висновку на митну територію України ввозився   товар, загальна вартість якого без врахування податків та зборів становить 2,5 млн.грн., в тому числі вартість незаявленого товару 1,3 млн.грн.
Відповідно до вимог ч.2 ст.191 Митного кодексу України   перевізники зобов’язані під час прийняття товарів до перевезення перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номери, зовнішній стан товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки вносити відповідний запис до   міжнародної автомобільної накладної.

Тож, за незаконне переміщення та надання митному органу документів з неправдивими   даними   щодо кількості вантажних місць, найменування товарів та їх маркування відносно українського перевізника складено протокол за ст. 483 ч.1 МКУ про порушення митних правил. Вантаж вилучено до рішення суду.

Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат