На утеплення шкіл витратять 25 млн.грн.

admin 12.09.2012 13:35 ПОДІЇ

В області реалізуються інвестиційні проекти, пов’язані з виконанням зобов’язань Кіотського протоколу. Роботи з енергозбереження вже розпочали у п’яти школах краю. Загалом, до кінця 2012-го на утеплення навчальних закладів витратять 25 мільйонів гривень.

Зокрема, до переліку закладів, котрі беруть участь у проекті, потрапила і Великоберезнянська загальноосвітня школа, яка є однією з найбільших в районі – тут у 23-х класах навчається більше 460 учнів. У ході реалізації екопроекту, у школі замінять дві сотні застарілих вікон на герметичні пластикові, утеплять фасад та горище, частково відремонтують дах. На все це піде 4,7 мільйона гривень. Роботи розпочались   наприкінці серпня й триватимуть до кінця вересня.

Більше половини робіт з утеплення уже провели в Жденіївській школі Воловецького району. Через низьку температуру повітря, яка буває у цій місцевості взимку, навчальний процес часто доводилося переривати. Усього на утеплення закладу витратять 4,4 млн. грн.

Цьогоріч такі ж роботи проведуть ще у трьох школах Закарпаття. На утеплення Великолучківської ЗОШ піде 7,8 млн. грн., школи села Приборжавське – 3,2 млн. грн., навчального закладу у Буштині – 4,9 млн. грн.  

– Ці утеплювальні роботи, безумовно, дуже потрібні. Особливо лікарням та школам. Адже в приміщеннях стане тепліше, ще й зможемо економити на енергоносіях. Зараз реалізується перший етап проекту. У наступному, переконаний, візьмуть участь значно більше закарпатських закладів освіти та медицини, - наголосив очільник області Олександр Ледида.  

Прес-центр ОДА

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат