У двох офісах Мукачева надаватимуть безкоштовну правову допомогу

Наталія Козир, керівник проекту, Закарпаття онлайн 29.08.2012 15:27 ПОДІЇ

3 вересня 2012 року Благодійний фонд інформаційних та освітніх ініціатив «Розвиток» відкриває «Мукачівський правозахисний центр» з надання безоплатної первинної правової допомоги, офіси якого будуть знаходитись за двома адресами — в центрі міста та в ромському таборі. Работа «Мукачівського правозахисного центру» здійснюється за сприяння виконавчого комітету Мукачівської міської ради і безпосередньої підтримки заступника мера м. Мукачево пана Лабоша Михайла Михайловича та Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

Головна мета роботи цього Центру — показати людям, що користуючись знанням та розумінням законів, вони зможуть попереджати правові та соціальні проблеми у своєму житті, зможуть підвищити свій життєвий рівень, а головне не будуть боятися відстоювати і захищати свої законні права.

Робота «Мукачівського правозахисного центру» також покликана виявити правові потреби жителів міста Мукачево. Поліпшити життєве становище людей, що проживають в умовах бідності та соціально-правової ізоляції. Маючи можливість отримувати безкоштовну правову допомогу, бідні люди нарешті зможуть отримати можливість користуватися законом, правовою системою та юридичними послугами, що призведе до їх соціальному розвитку та правової захищеності.

За словами Григор’єва Олега, президента Благодійного фонду «Розвиток»: "Створення подібного центру допоможе вдосконалити механізм реалізації права кожного на безоплатну правову допомогу, адже це право закріплене в статті 59 Конституції України. Подібного правового центру в місті Мукачево на сьогоднішній день не існує, тому ми пишаємось можливістю зробити це першими".

Безоплатну правову допомогу можна буде отримати щодня, з понеділка по п’ятницю. Прийом громадян з 10.00 до 15.00 години за адресою: м.Мукачево, пл.Миру 17/12 та вул.Поштова, 18.

Юристами фонду буде надаватися первинна правова допомога з питань захисту права власності, соціального захисту, трудових прав, цивільних правовідносин, підприємніцьких прав, права на доступ до правосуддя, та інше. А також допомога у вирішенні наступних питань:

— представництво інтересів та супровід громадян в різних інстанціях;

— підготовка та аналіз правових документів, роз’яснення законодавства та підготовка позовних заяв, скарг та інформаційних запитів;

— допомога в оформленні та оновленні документів;

— проведення правопросвітницьких заходів задля підвищення рівня правосвідомості та правової культури малозабезпечених верств населення;

— правова допомога ромському населенню;

— моніторинг правопорушень соціального та правового захисту малозабезпечених, соціально незахищених верст населення, включаючи ромське населення;

— медіація для врегулювання індивідуальних та групових конфліктів з метою досудового їх вирішення.

Наталія Козир, керівник проекту, Закарпаття онлайн

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат