Доброго ранку, любі читачі!

Rionews 24.08.2012 08:30 ПОДІЇ

На календарі п’ятниця, 24 серпня. З найкращими сподіваннями і вірою у майбутнє розпочинайте цей день. Вітайте одне одного з Днем Незалежності, і нехай патріотична ранкова кава нагадає хоч на мить про хороші здобутки та яскраві миті з життя України. Гарного святкування, смачного кавування і лише приємних днів у житті нашої держави!

Цитата дня:   Є два бажання, здійснення яких може скласти істинне щастя людини, - бути корисним і мати спокійну совість. (Л. Толстой)

24 серпня 2012 року по Закарпатській області: Мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вдень 29-34°, на рівнині подекуди 35-37°, в горах місцями вдень 20-25° тепла.
По м. Ужгород: Мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вдень 32-34° тепла.

За православним календарем 24 серпня ІМЕНИНИ відзначають Олександр, Василь, Гавиний, Гаий, Евпл, Клавдій, Куфий, Максим, Препедигн, Сосанна й Федір (Феодор).


Сьогодні також:
День Незалежності України

Цей день в історії

1853 — випущено перші картопляні чипси
1949 — набрав чинності договір про створення НАТО
1968 — Франція провела перші випробування ядерної зброї
1991 — Україна стала незалежною державою (День Незалежності України)
1995 — випущено Windows 95
1995 — УПЦ канонізувала Преподобного Йоана Затворника, Святогірського чудотворця
2004 — в результаті терактів зазнали катастрофу літаки Ту-154Б-2 і Ту-134А-3
2006 — Плутон перестав вважатися планетою Сонячної системи і перейшов у розряд карликових планет.


Що сьогодні та на вихідних буде в Ужгороді та краї?

Ужгород, пл.. Театральна
24 серпня — парад вишиванок. Поч. о 13.00.

Ужгород, Облмуздрамтеатр
24 серпня — святкова програма до Дня Незалежності України. Поч.о 18.00.
Національний конкурс "Міс студентство України - 2012". Поч. о 20.00.

с. Турички (неподалік Полонини Руна), Перечинський район
24—26 серпня — зліт православної молоді Мукачівської єпархії.

Хуст (Свято-Кирило-Мефодіївський Кафедральний собор)
26 серпня — хресний хід вулицями міста. Поч. о 17.00.

Ужгород
25 серпня — велосипедна акція “Король гір”.

Ужгород, пл. Поштова
25—26 серпня — “Transcarpathian BBQ FEST-2012”.

с. Чомонин, Мукачівський район
26 серпня — фестиваль традиційного промислу “Сорго”.

Берегівський район, с. Геча
26 серпня — фестиваль сливового леквару.

Художній музей імені Бокшая
Виставка «Живописне Закарпаття» (Закарпатська школа образотворення ХХ століття).
Постійно діючі експозиції та виставки.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

Галерея «Ужгород»
Персональна виставка члена Закарпатської організації Cпілки художників України Любові Микити (живопис) з нагоди 55-річчя художниці.  
Галерея працює з 11.00. до 18.00, у суботу до 15.00, у неділю до 13.00. Вихідний — понеділок. Поч. о 20.00.

«Доміон»
До 30 серпня — «Льодовиковий період-4». Поч. о 12.00, 13.40, 15.20, 17.00, 18.40, 20.20 та 22.00.

"REKI MANKI" (Ужгород, вул. Корзо 5, вхід біля пабу "Кактус")
Фотопроект Нати Попової "Люди і предмети".  

Бар «Савок» (вул. Капушанська, 20)
Виступ музичного колективу «Вітамін». Поч. о 20.00.

Закарпатський музей народної архітектури та побуту
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція під відкритим небом.
Музей працює щодня (крім вівторка) з 10.00 до 18.00, експозиції —   з 10.00 до 18.00.

Закарпатський краєзнавчий музей — Ужгородський замок
Постійно діючі експозиції та виставки:
Експозиція з історії міста над Ужем та Ужгородського замку.
Експозиція духовної культури.
Виставка унікальних народних музичних інструментів.
Експозиції флори та фауни Закарпаття.
Музей працює щодня (крім понеділка) з 10.00 до 17.00.

У кафе "Снек" (вул. Ольбрахта) — виставка члена Закарпатської організації Національної спілки художників України Петра Шолтеса.

Меморіальний будинок-музей народного художника України А. Коцки
Постійно діючі експозиції. Музей працює з 9.00 до 16.00 щодня, крім неділі.

Центральна дитяча бібліотека (пл. Богдана Хмельницького, 3)
До 1 вересня — персональна виставка заслуженого працівника культури Степана Сігетія «Дерев’яні церкви Закарпаття та природа рідного краю».



Що обіцяють зірки?

Овен. В цей період у вашому житті буде сильний вплив оточення. Аж до залежності. На перший план виступають питання шлюбу й подружжя. Вам доведеться підлаштовуватися під свого партнера. Деякі з вас можуть намагатися міняти партнера, що практично нереально. Тобто, часто ваша поведінка у шлюбі піддаватиметься впливу стереотипів про стосунки. Можливо, на порядку денному також виявляться справи ваших племінників.
Телець. Вам не варто сьогодні перебувати там, де багато людей. Найкраще провести цей день із невеликою кількістю близьких людей або в гордій самоті. Тільки так, щоб це не зачепило нічиїх почуттів. Сьогодні може статися так, що хтось може хибно сприйняти ваші вчинки та слова. Саме тому потрібно максимально скоротити спілкування.
Близнюки. Слабка ланка зараз - підшлункова залоза. Для профілактики захворювань підшлункової залози не має бути частих перекусів на ходу смаженими пиріжками, тістечками або гамбургерами, нерегулярного харчування, а якщо вже є скарги на підшлункову - то не повинно бути в раціоні також гострої й жирної їжі. А в особистому плані в цей час переважають романтичні прив'язаності.
Рак. Вирушайте на прогулянку, але найкраще ближче до вечора. Зранку можете трохи посваритися з домочадцями або сусідами. Але краще утриматися від образливих слів і агресивних дій. Увечері є сенс зустрітися з друзями й чудово провести час. Відкладіть усі термінові й важливі справи. Іноді все ж варто себе побалувати походом у кіно або прогулянкою на пароплаві.
Лев. Цього дня варто купувати не дуже дорогі речі, тобто предмети, що мають пересічну цінність. Найчастіше - це все синтетичне, пластмасове, штучне - шкіра, хутро тощо. У вашому любовному житті відбувається контроль над ситуацією. Навіть якщо ви робите ризиковані кроки, вони виявляться продуманими і спланованими.
Діва. На жаль, сьогодні не зовсім ваш день. Особливо це стосується вашого настрою в першій його половині. В цей час краще не вступати в полеміку й терміново, з самого ранку, кудись зникнути з дому. Ну, а якщо це практично неможливо, постарайтеся менше реагувати на випади інших. Відволікаючі заняття допоможуть благополучно пережити напружений початок дня.
Терези. Нервова система в цей час буде особливо вразлива. Ідеться саме про нерви, а не психіку (неврити, защемлення нервів) - якщо ви схильні до всілякого роду запалень нервів, то цей час може виявити їх. Наприклад, через незручну позу під час сну в багатьох чоловіків, чия жінка спить у них "під пахвою", може проявитися плексит - запалення плечового нерва. Або інший прояв - дефекти міміки через ураження лицьового нерва.
Скорпіон. Постарайтеся до обіду нікого не "жалити" своєюгостроязикою реплікою. Вам сказане може здатися кумедним, але згодом просто-напросто зіпсує день і вам, і оточуючим. Тому стриманість - це те, на що вам варто звернути підвищену увагу. Хороший день для реалізації намічених планів. Дерзайте!
Стрілець. Це дуже вдалий час для купівлі "хлопчачих" дитячих іграшок - машинок - звичайних та радіокерованих, конструкторів, типу "Лего", тільки з металевими деталькамита гвинтиками з гаєчки. Добре купувати дитині всілякого інструменти для набуття навичок - електролобзик, набір юного техніка тощо.Сьогодні ви можете відчувати дефіцит мікроелементу цинк - він міститься в зернових, грибах і яловичій печінці.
Козеріг Вам не варто сьогодні розраховувати на аванси й особливе ставлення до себе. На жаль, попри всі ваші старання, близькі люди не хочуть помічати вашого настрою та прагнення до близькості. Що ж, у цей час ви можете відчути те, що змушували колись відчувати інших. Звичайно, прагматизм у вас у крові, однак почуття властиві всім живим, принаймні людям. Якщо ви когось образили - обов'язково сьогодні попросіть пробачення. Побачите, і вам, і іншій людині стане значно легше "дихати".
Водолій. Настав час купівлі речей із дорогоцінних металів на кшталт золота, з латуні, з інших яскравих і блискучих матеріалів. Речі жовтого й оранжевого кольору вигідно купувати саме зараз. Вони (предмети) мають бути бажано круглої форми. В будь-якому разі - це цінні речі. Якщо це (а найімовірніще, так воно і є) прикраси, то сережки -найкраща покупка. А ще - цей період гарний для придбання подарунків - собі та іншим.
Риби. Досить активний день. Довіртеся оточуючим, адже вони вже все спланували і продумали вашу роль у прописаному сценарії. Сьогодні краще розслабитися й зайняти позицію спостерігача всього, що відбувається. У вас є всі шанси добре сьогодні провести час, саме тому не варто сперечатися з тими, хто думає про вас і піклується про ваш добробут. В іншому все буде добре, якщо ви зумієте впоратися зі своїм настроєм.


А зараз — усміхніться :)

В мене запитання: У якій руці повинен тримати вилку джентльмен, якщо в правій він тримає котлету?


У готелі жінці всю ніч не дає спати хропіння в сусідньому номері.
Вона б’є в стіну, але марно. Вранці пані стукає в сусідній номер і каже чоловікові:
— Ви що, не чули, як я вам стукала вночі?
— Чути чув. Але вже вибачте, що не прийшов, — втомився я дуже.


Напис на пляшці “Додати у вибране”.
Напис на чарці “Зробити стартовою”.

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат