В Ужгороді створоюють кавовий маршрут

admin 23.08.2012 13:55 ПОДІЇ

В Ужгороді розробляють ще один цікавий туристичний маршрут – кавовий. Всі «точки», де варто зупинитися будуть зображені на спеціальній карті,яку саме малюють у провулку «Гірчичне зерно» на стіні однієї з крамничок.   На карті будуть позначені кавові пам’ятники, а також найкращі заклади Ужгорода, які будуть рекомендовані кавоманами.

«В Ужгороді власниця однієї з кав’ярень зробила пам’ятник кавоману, інша власниця – пам’ятник кавовій чашці, відомий скульптор Михайло Колодко зробив ведмедика у кавових зернах, що зараз стоїть у «Деці у нотаря», нещодавно відкрита скульптурна композиція «турка». Може ще десь зробив хтось, але ми не знаємо ще про це. У Мукачеві є лавочка, де сидять два кавомана – маленькі скульптурки п’ють каву. Одна з фірм вже випускає мелену каву або у зернах, на упаковках яких написано «Закарпатский кофе». Отож, треба було узагальнити, що таке закарпатська кава. Так виникла ідея про Кавовий маршрут, - пояснив Федір Шандор, завідувач кафедри туризму УжНУ.

Задум у Федора виник, коли він був в одній із фаст-фудівських кав’ярень «Starbucks». «Я побачив, що є кави різних країн. В інтернеті знайшов інформацію, що є цілий кавовий пояс. А загалом   кавових країн у світі є 48. Крім того, кава вариться по різному, п’ється по різному, різний помол… Кава – це цілий дегустаційний напрям, - коментує Федір Шандор. - От я почав збирати ці 48 країн і вже маю половину колекції – найбільшої на Закарпатті».

zaholovok.com.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат