Під час колегії освітян закарпатським школам пообіцяли 135 комплектів комп’ютерів

admin 22.08.2012 16:18 ПОДІЇ

У середу, 22 серпня, голова обласної адміністрації Олександр Ледида та його заступник Іван Качур взяли участь у розширеному засіданні колегії управління освіти та науки. На колегії не лише підсумували результати роботи у минулому році, а й визначили пріоритети на майбутній.  

Спочатку виконали приємну місію: нагородження учнів-переможців ІV етапу Всеукраїнських предметних олімпіад та їх наставників-вчителів. Олександр Ледида вручив юним розумникам та викладачам успішних учнів грошові премії. До слова, цьогоріч за дорученням голови обласної адміністрації, грошовий фонд для нагородження суттєво збільшено. Так, за перше місце переможці Всеукраїнських олімпіад отримують 4 тис. грн., а їх наставники – 8 тис. грн., за друге – 3 та 6 тис. грн. відповідно, за третє – 2 та 4 тис. грн. відповідно.  
  Звертаючись до присутніх, керівник області наголосив: обласна влада приділяє освітній галузі особливу увагу:
    – Сьогодні в краї успішно діють одинадцять регіональних освітніх програм, на фінансування яких в обласному бюджеті передбачено 22,5 млн. грн. Продовжуємо обладнувати школи мультимедійними дошками та комп’ютерами. Також найближчим часом плануємо відкрити у районах сім освітніх закладів. Так, уже першого вересня учні села Луково, що на Іршавщині, підуть до нової школи.
  Порушив Олександр Ледида у своєму виступі й проблему надання якісних освітніх послуг, кадрове питання, необхідність постійного оновлення матеріально-технічної бази.    
  Друге питання порядку денного - презентація досягнень і шляхів вирішення проблем з надання якісних освітніх послуг. Зокрема, щодо викладання предметів навчального плану чи напряму освітньої галузі.

  Для проведення майстер-класів та презентацій кожному району відвели по кілька хвилин. Послідовність та предмет презентаційних виступів визначали   жеребкуванням. Відтак, можливість поділитись досвідом роботи з надання якісних освітніх послуг у галузі дошкільної освіти випала методистам з Міжгірщини. Новітні підходи до роботи в галузі викладання інформатики демонстрували хустяни.
 
  До речі, проблемі впровадження нових інформаційних технологій в навчальний процес приділяють особливу увагу. Так, найближчим часом школи отримають 135 комплектів новеньких комп’ютерів.
           
Прес-центр ОДА                                                              

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат