У Великому Березному відкрили медичний кабінет вартістю майже 2 млн.грн.

admin 20.08.2012 15:05 ПОДІЇ

У понеділок, 20 серпня, у Великоберезнянській районній лікарні відбулася церемонія відкриття нового рентгенологічного кабінету із сучасним обладнанням. Участь у заході взяли керівник краю Олександр Ледида, головний медик області Роман Шніцер, голова Великоберезнянської райдержадміністрації   Роман Рогач.

До сьогоднішнього дня пройти якісне рентген-діагностування для мешканців Великоберезнянського району було проблемою. У старого рентген-апарату вже давно вийшов термін експлуатації. Тож на новий рентгенологічний кабінет у цій лікарні вже   давно чекали.

- У нас було дуже застаріле рентгенівське обладнання, термін експлуатації котрого закінчився. Попередній рентген-апарат працював більше 30-ти років, відповідно, його часто доводилося ремонтувати, у результаті - знімки виходили не завжди якісними, - розповів начальник відділу охорони здоров’я Великоберезнянської РДА Михайло Попович.

На новий рентгенологічний кабінет із сучасним обладнанням з обласного бюджету було виділено 1 млн. 800 тис. грн.

- Розподіляючи відповідне обладнання, ми, в першу чергу, зважаємо, де його найбільше потребують. Раніше мешканцям гірського району, щоб зробити рентгенівські знімки чи томографію, потрібно було їхати до Ужгорода,   -   звичайно, це є неприпустимим. Сьогодні в районній лікарні вже можна робити якісну рентгеноскопію, рентгенографію, а це для правильної діагностики надзвичайно важливо, - наголосив Роман Шніцер.

У новому рентгенологічному кабінеті працюватимуть троє фахівців – лікар та двоє лаборантів, що вже пройшли відповідну спеціалізацію. Загалом, якість надання медичних послуг у районі має покращуватися і надалі. У планах – відремонтувати приміщення районної лікарні.

- Уже виділені кошти на утеплення приміщень лікарні: заміну вікон, утеплення стін. А наступного року плануємо ремонт внутрішніх приміщень, щоб ця лікарня стала прикладом для інших медзакладів гірських районів, - розповів Олександр Ледида.

Також під час візиту до районної лікарні Олександр Ледида ознайомився із роботою відділення медико-соціальної реабілітації обласного Центру комплексної реабілітації дітей-інвалів, — повідомляє прес-центр ОДА.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат