Як вирішити проблему автомобілів з іноземною реєстрацією без блокування кордону (ВІДЕО)

admin 08.11.2016 11:01 СОЦІО

ГО «Завтра», яка була створена в Ужгороді у жовтні 2013 року,насправді вже вийшла за рамки представлення інтересів «пересічників», тобто тих, хто використовує авто на іноземній реєстрації, регулярно перетинаючи кордон для продовження дозволеного строку транзитного завезення.

Нині представництва ГО ЗАВТРА є на Закарпатті, Івано-Франківщині, Львівщині та Чернівеччині.

Зараз активісти організації займаються питаннями авторинку, податків і того ж самого розмитнення в цілому.

Відтак минулих вихідних у Львові ГО «Завтра», що розшифровується як «Західноукраїнська Асоціація Власників ТРанзитних Автомобілів», провела відкриту зустріч, на якій були присутні представники ЗМІ та відвідувачі, яким цікава тема «розмитнення», «пересічки», транзиту та інших подібних питань.

Мета проведеного заходу – обговорити з громадою наявні проблеми і створити план дій щодо їх подолання.

Представники активу, серед яких Павло Білецький, голова організації, Станіслав Бучацький, представник на Івано-Франківщині, Роман Тузяк — керівник Львівського осередку та Михайло Катрук з тієї ж Львівської гілки ГО,   озвучили головні питання, вирішенням яких вони налаштовані зайнятися найближчим часом. До таких належать: середній вік українського автопарку (зараз він найстаріший у Європі), що є однією з причин низької безпеки на дорогах. Мала кількість ТЗ на 1 тисячу населення (200 проти 498 в ЄС). Постійне зростання кількості тих самих «пересічників» і одночасне збільшення черг на прикордонних пунктах пропуску.

Доповідачами були озвучені числа 92 157 авто в режимі «транзит» і 26 510 у режимі «тимчасове ввезення», а також загальна кількість в’їздів «транзитчиками» за 2015 рік – 1 800 000. А ще, за неофіційними даними, кількість автомобілів, які експлуатуютьсяв країні без розмитнення, насправді становить від 500 тис. до 1 мільйона! Активісти вважають, що головна причина того, що відбувається – невиправдано високі податки на імпорт і непосильні для багатьох вимоги щодо мінімального віку автомобіля.

До позитивних моментів зустрічі варто віднести те, що активісти ГО «Завтра» налаштовані просувати свої ідеї в рамках правового поля, а не блокуванням доріг, КПП і подібними, фактично, силовими методами. Адже в будь-якому випадку, потрібен закон, який зможе щось змінити, а не перекрита дорога, яка лише додасть нових проблем.

Отже, активісти пропонують державі зробити наступні кроки: Провести податкову амністію автомобілів на іноземній реєстрації. Це повинен бути разовий захід, при якому будуть «списані» штрафи за порушення термінів ввезення/вивезення ТЗ, і буде забезпечена можливість сплатити податки на імпорт таких авто в розмірах, посильних їх власникам. При цьому планується створити запобіжний механізм, щоб не створити «дірку» у законодавстві, за допомогою якої може з’явитись обхідна схема «пригону». Зафіксувати понижені ставки акцизного збору , тобто, прибрати норму тимчасової дії даного документа. Ліквідувати на законодавчому рівні обмеження по року випуску автомобілів, заборону на відчуження ТЗ протягом року, кількість дозволених до ввезення автомобілів. Переглянути вимоги відповідності ТЗ нормам Євро-5(6), щоб в Україні діяв принцип, схожий з європейським – вимоги еко-стандартів обов’язкові для виробників і продавців нових авто, а на ринку ТЗ з пробігом таких рамок немає. Нерастаможенные авто: Получен официальный ответ ГФС Читати новину → Після зустрічі активісти разом із групою юристів готуватимуть необхідну документацію, яку вони планують розіслати максимальній кількості представників різних гілок державної влади: нардепам, у Кабмін і т.д. Адже якщо громадськість мовчить, як кажуть учасники ГО «Завтра», значить, все виглядає так, ніби ситуація всіх влаштовує. Тому свою позицію слід озвучувати і доносити її до найбільшої   кількості людей, які в силах вплинути на ситуацію на українському ринку вживаних автомобілів, пише «АUTO.RIA»



http://dzerkalo-zakarpattya.com/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат