Як роботодавці-аферисти намагаються нас ошукати

admin 10.10.2017 12:46 ПОДІЇ

У РІО надійшов лист від студентки УжНУ Марини (ім’я змінено), яка розповідає, як потенційні роботодавці   намагалися її ошукати й залякати. Публікуємо пряму мову.  

Нещодавно я активно шукала підзаробіток. Помітила оголошення: «В офіс потрібні люди для роботи з документацією. Гнучкий графік, високий дохід».

Зацікавилася такою пропозицією і моя подруга Ольга. Ми зателефонували за відповідним номером. На «другому кінці» повідомили, куди потрібно прийти на співбесіду. Наступного дня за вказаною адресою ми побачили кілька розгублених і здивованих людей, котрі теж шукають підзаробітку. Переважно це були студенти. Ми заповнили анкети, які нам видали, й чекали черги на співбесіду. Через 10 хвилин покликали Ольгу. Приємний молодий чоловік ознайомився з її анкетою, поставив кілька запитань і пообіцяв вийти на зв’язок упродовж двох годин. Відтак викликали мене. Усе відбувалося за аналогічним сценарієм. Залишивши офіс, ми з подругою, радіючи, чекали дзвінка й мріяли про те, як працюватимемо разом, а ще нас запевнили: отримуватимемо досить немалу суму.

За кілька годин нам справді зателефонували й попросили прийти на стажування.
Знову з Ольгою дісталися до таємничого офісу, де нас радісно зустріли. За чергою пройшли вже другу співбесіду. Той самий молодий чоловік, котрий представився Олегом, покликав нас. Говорив завуальованими фразами, у швидкому темпі,
не зупиняючись, аби людина не мала змоги обдумати своє рішення. Так, буквально за хвилину розповів тематику майбутніх навчальних занять та швидко перейшов до ГОЛОВНОГО — грошей. Одна з умов проходження стажування — 100 гривень внеску, який обіцяли повернути одразу ж, мовляв, «це тільки за літературу, яку вам будемо давати». Також треба було підписати договір. Звісно, це насторожило!

Одного суботнього ранку ми знову завітали в таємничий офіс, майже порожній, де мали проходити лекції. Поки очікували на лектора, уже відомий нам молодий чоловік Олег швиденько попередив: поки людина читатиме лекцію, у жодному разі не ставити питань, лише після заняття. На занятті розповідали звичайні речі завуальованими фразами, але головно про «квадрант грошового потоку» із поділом людей на багатих, середнього достатку та бідних. Ми ніби обходили тему навколо, поверталися до одного й того ж питання — у цій   компанії усі люди перетворюються на мільярдерів. На закінчення наш наставник Олег дав домашнє завдання і літературу для прочитання, щось на кшталт: «Як розподілити свій час і стати успішним». Через кілька днів я захворіла й не мала змоги відвідувати так звану роботу, тому далі розповідь зі слів Ольги.
А ставало дедалі цікавіше. Наступна тема стосувалася форм обчислення й перерахування валюти. Заняття проводила дівчина, котра швиденько читала лекцію, а троє присутніх студентів ретельно все записували й кивали, ніби все зрозуміли. Наприкінці, як і минулого разу, — домашнє завдання, література для прочитання; тільки наставник попередив: завтра доведеться затриматися, бо буде обговорення важливих питань.
Наступного дня жінка, котра напередодні проводила лекцію, похапцем повідомляла інформацію про яхти, вілли, літаки, мільйони доларів, які їхня «прекрасна» фірма нам зможе... надати. О 20.30 несподівано в кабінет зайшов незнайомець, а жінка зникла, ніби її не було. Промовець погрозливо, досить грубим тоном почав говорити образливі фрази на кшталт, ви ніхто та звуть вас ніяк, виправдовуючи свою манеру викладання тим, що маємо жорстоку реальність, і якщо ми не працюватимемо в цій фірмі, то «згниємо» в цьому світі. І подруга зрозуміла, що час тікати, бо ні про жодну роботу з документами не йшлося. Це була типова зустріч з аферистами, котрі вводять в оману людей. І тільки стан загіпнотизованої людини може залишити її в цих таємничих і далеко непривабливих стінах.
Все таки ми знов пішли до того зловісного офісу, щоб повернути хоч частину грошей. Несподіваний візит стривожив наставника Олега. Він зустрів нас уже не з усмішкою, а з неприязню й навіть страхом. Гроші так і не віддали, вигадуючи різні
відмовки.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат