Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-18') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Депутати вносять пропозиції щодо соціальних проектів та благоустрою

Голова фракції «Слуга народу» Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян розповів, що   наразі активно обговорюється питання, як розширити соціальні програми. У першу чергу йдеться про військових, у тому числі ветеранів, поранених, членів їх родин, сімей. Під це треба виділяти гроші з бюджету громади.

Білий прапор

Щось все частіше звучать фрази про необхідність капітуляції України у цій війні. Прем’єр-міністр Угорщини днями навідався до США, але зустрівся там не чинним президентом Байденом, а з колишнім президентом і головним конкурентом Байдена на президентських виборах восени у США – Трампом.

Реабілітаційні відділення треба відкривати, а не закривати

Днями соцмережі збурилися від повідомлення про можливе закриття фізіотерапевтичного відділення УЦМКЛ.

Які настрої українців

Центр громадського моніторингу та контролю зібрав дані кількох останніх соціологічних опитувань і вимальовується загальна картина настроїв українців.

Куди і як звертатися, якщо ваші права порушені

Кожен громадянин України має право звертатися за захистом своїх прав до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в разі, якщо вони були порушені органами державної влади, органами місцевого самоврядування та їх посадовими і службовими особами, а також юридичними чи фізичними особами.

Вирішальний травень

Як це не дивно, але і в росії, і в Україні йдуть розмови про те, що війна може раптово закінчитися вже в травні цього року.

Перший український дрономобіль – подарунок від закарпатців – по дорозі на фронт

На фронт в один зі спеціальних аеропідрозділів, який очолює відомий закарпатець, їде ПЕРШИЙ (!!!) український дрономобіль. Як розповів Федір Шандор, що виконує організаційну роботу, ідея створення такої машини виникла під час однієї з поїздок в зону активних бойових дій. Специфіка полягає в тому, що війна там ведеться не стрілецькою зброєю чи бойовою технікою та артилерією, а саме за допомогою fpv-дронів, які коригуються дронами-розвідниками.

Кому ж належить Ужгородський коньячний завод?

Коли ми говоримо про коньячного барона Володимира Гісема, то повинні розуміти, що завод не є його власністю. Інша справа, що він зумів все так перевернути, щоб використати завод на свою користь. Офіційно Ужгородський коньячний завод є колективною власністю. Але саме тут і виникає конфліктна ситуація. Бо, як відомо, частину колективу просто було викинуто зі списку і люди досі доводять свою правоту. Але найгірше те, що нікому не відомо, хто ж є власником заводу. Що це за «колектив». Такої інформації ніде немає.

Достойний генерал

Ще з кінця минулого року провладні політтехнологи почали розкручувати інформацію про відставку головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Так перевірялася реакція суспільства. Суспільство прореагувало негативно і відставку відкладали. При цьому українців готували до того, що Залужного знімуть.

Прихильник путіна – коньячний барон Гісем – опинився під ще одним ударом

Київ тримає під пильним контролем справи проти директора Ужгородського коньячного заводу Володимира Гісема. Вседозволеність коньячного барона залишилася в минулому.

США не допоможе

Все сталося так, як і прогнозувалося. Байден не встиг надати тієї допомоги, на яку розраховувала Україна. Конгрес США знову заблокував проект надання допомоги Україні. І навряд чи до виборів президента США, які відбудуть   восени, нам ще щось світить. Передвиборне політичне протистояння між демократами та республіканцями у США перейшло у стадію популізму і політики намагаються використовувати риторику не надання допомоги комусь, а акумулювання коштів на внутрішні потреби.

Про фандрейзинг та гендерну рівність в Ужгороді від експертів Ради Європи

Днями Благодійний фонд «Благо» організував тренінги з гендерної політики та фандрейзингу і проектного менеджменту для громадських організацій, що працюють із національними меншинами, за підтримки Ради Європи. Лариса Кобелянська, експертка Ради Європи з розвитку громадянського суспільства та адвокації розповіла:

З угорцями можна домовлятися

Закарпаття стало майданчиком для переговорів з норовистими сусідами. Нещодавно нас відвідав глава уряду Словаччини Роберт Фіцо, який до візиту пропагував російські наративи, казав, що блокуватиме виділення Україні 50 млрд. євро грошей Євросоюзу і натякав, що Україна мала б віддати вже захоплені росіянами наші території, щоб нарешті поставити крапку у війні. Однак, приїхавши на Закарпаття він вже змінив риторику і був більш поблажливим.

Закарпаття як потенційний логістичний хаб – впораємося?

Ужгород зустрів прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, відомого своїми антиукраїнськими заявами, сніговою заметіллю і нечищеними дорогами. Дуже контрастними виглядали новенькі українські та словацькі прапорці вздовж вул. Собранецької, якою і прибув високий словацький гість на Закарпаття, до снігової каші на проїжджій частині. Особливо невесело це виглядало на затяжному бамівському підйомі. Громадський транспорт, яким містяни дістаються до міської лікарні, поліклініки, інших установ, пробуксовував, водії чортихалися, погрожували зійти з маршруту. Ось тільки кому? Містянам, які співчутливо виходили з транспорту, де виходило зупинитися автобусу, й брели далі пішки. Переважно це літні люди, яким би до лікаря…  

Дволикий сусід

Коли почалася війна, то першими нам на допомогу прийшли найближчі сусіди. Особливо словаки. Вже перші ж дні на кордоні були відкриті волонтерські та державні пункти допомоги біженцям. Людей консультували, транспортували, годували…

Фонд «Благо»: про зустріч з Її Величністю Королевою Швеції   та плани на 2024

У 2023 році Закарпатський обласний благодійний фонд «Благо», діяльність якого зосереджена на підтримці та розвитку ромської громади Ужгорода та Закарпаття в цілому, відсвяткував своє 20-річчя. З початком повномасштабного вторгнення Фонд опікується також ВПО - для цього був створений шелтер, в якому за цей час прихистили більш ніж 2500 людей. Про те, що зараз у пріоритеті для Фонду «Благо», спілкуємося з його засновницею Елеонорою Кулчар та її командою.

Чому правоохоронці зволікають зі слідством стосовно корупційних діянь «червоного директора» Гісема

Країна попри війну захлинається в корупції. Захід вже відкрито нам погрожує припинити фінансову допомогу, якщо ми не почнемо масштабну боротьбу з корупцією. Крадуть мільярди бюджетних коштів. Більшість з крадених корупціонерами коштів – кошти, які мають йти на підтримку нашої армії.

Як не залишитися на самоті з ворогом

Ситуація на фронті все важча. Але ми тримаємося. На 50% впала підтримка заходу. США входять у передвиборчий період. Там цього року обиратимуть президента і американцям вже не до нас. Саме США були найбільшими нашими донорами, саме від них ми отримали значну кількість зброї та техніки. Тепер цього не буде.

Ми пишаємося ним!

10 січня цього року професору УжНУ доктору історичних наук, старшому науковому співробітнику Центру Гунгарології, членуТовариства з вивчення спадщини Шандора Петефі при Академії наук Угорщини, засновнику професійної угорської історіографіїна Закарпаття Якову Ісаковичу Штернбергу виповнилося б 100 років. Його і досі пам’ятають як талановиту людину, яка до останнього віддавалася роботі.

Депутати Ужгородської міськради звітують перед виборцями про роботу за рік

На початку року представники органів місцевого самоврядування традиційно звітують про пророблену за рік роботу. Відповідно до чинного законодавства. У першу чергу перед своїми виборцями. Чи зверталися до них містяни впродовж року і з якими питаннями, перепитали у голови фракції політичної партії «Слуга народу» в Ужгородській міській раді Арсена Мелкумяна.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат