Газета

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-07-26') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and (in_newspaper = '1') and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 0, 20

Вухо за вухо

Це подія світового масштабу. Бо мова йде про владу найпотужнішої країни світу. Екс-президент США Трамп, який наразі знову змагається за те, щоб стати президентом, виступав перед великою публікою. Вимовляв типові популістські промови, розмахував руками і мотав головою. Така холерична поведінка його і врятувала. Трамп мотнув головою у той час, як йому в скроню летіла куля. Куля зачепила лише вухо Трампа. Одним словом, відбувся переляком.

Масштабний молодіжний освітній форум від Української академії лідерства відбувся в Ужгороді

Понад 300 молодих людей з усієї України віком від 16 до 19 років впродовж трьох днів, 4-6 липня, на стадіоні «Авангард» вчилися працювати в команді, досягати цілей, створювати проєкти, брати відповідальність за своє життя та свідоміше обирати професію.

На чиїх руках кров дітей

Це був страшний тиждень. Окупанти атакували нас ракетами. Понад 40 ракет за добу били по Україні. Майже 40 смертей та сотні поранених. Але найбільший жах був у Києві, де ракета влучила у один з лікувальних корпусів дитячої лікарні Охматдит.

Відкрили скульптурку до Дня поліції

У четвер до Дня національної поліції України у дворі управління патрульної поліції в Закарпатській області відкрили символічну міні-скульптурку. Скульптурку було профінансовано меценатом, депутатом Ужгородської міськради Арсеном Мелкумяном, який на знак подяки отримав від поліцейських відповідну відзнаку.

Візит делегації з Німеччини

В Ужгороді цими днями із робочим візитом перебувала делегація німецького міста-побратима Дармштадта. Співпраця та дружні стосунки між містами-побратимами   тривають вже понад 30 років, саме це німецьке місто із початку збройної агресії росії проти України і досі продовжує надавати допомогу.

З сусідами потрібно дружити

Стосунки України з Угорщиною доволі складні. Нам зараз важко і ми потребуємо підтримки. Тому у багатьох українців виникає злість, коли хтось ігнорує наші потреби. Особливо дістається Угорщині, яку багато патріотичних українців взагалі вважають сателітом росії і ворогом України.

Світло «Свічі»…

Маю честь знатися з Андрієм Дурундою вже чотири з половиною десятиліття, відколи разом працювали в обласній   газеті «Молодь Закарпаття». Так випало, що я все життя – у журналістиці, а Андрієві, крім газетярської, випало скуштувати хліба й чиновницького. Але де б він не трудився – всюди старався викроїти час для творчості.

Церемонія закриття формаційної програми УАЛ Ужгород відбулася у галереї Ілько

Церемонія закриття формаційної програми Ужгородського осередку Української академії лідерства відбулася напередодні у галереї «Ілько». В Ужгороді навчалися 47 студентів із 16 областей України, які за тиждень стануть випускниками. Привітати випускників прийшли представники влади, політики та підприємці.

В Ужгороді презентували доповідь Омбудсмана

В Ужгороді на форумі «Шлях гідності: Боротьба за права людини» в режимі онлайн презентував доповідь Омбудсман України Дмитро Лубінець.

Чи є шанси на мир

Саміт миру у Швейцарії відбувся. Ми на нього покладали багато надій. У першу чергу, нам потрібна була увага більшості країн світу до наших проблем. Ми повинні були довести, що це не конфлікт між колишніми партнерськими країнами, а справжня агресія та війна.

Ланцюгова реакція

Не багато часу залишилося до того моменту, коли людям прийдуть нові платіжки за електроенергію. Зараз нас готують до того, що електрика має не просто ціну, а високу ціну, тому варто бути економнішими.

Likvidator, або Звідки іменний пістолет від Буданова у військовослужбовця ТЦК

Статний, харизматичний Василь зі псевдо Likvidator зізнається: завжди мріяв бути військовим, тому одразу після школи вступив на службу за контрактом. В інженерно-саперний батальйон «Тиса», який свого часу створювався для ліквідації наслідків стихійних лих, звідси й позивний. Це вже згодом Василь став ліквідатором ворога. Це був 2013 рік, а вже наступного він боронив Україну на сході.

Чому ужгородські пам’ятки не вносять до Державного реєстру

Десяток років тому в Ужгорода з'явився історико-архітектурний опорний план. Згідно з цим документом, на території міста було зафіксовано майже 400 об'єктів — пам'яток національного значення, місцевого значення, щойно виявлених об'єктів культурної спадщини та об'єктів, пропонованих для внесення до Державного реєстру. Це і потенційні архітектурні пам'ятки, і пам'ятки містобудування, історії, монументального мистецтва, археології, об'єкти природо-заповідного фонду тощо.

Небезпечний наступ

Ворог давить. Особливо зараз, коли ми перебуваємо в очікуванні додаткового озброєння від західних партнерів. США розродилися додатковим військовим пакетом допомоги на 2 млрд. доларів. Будуть і ракети далекої дальності, але американці все ще не поспішають дозволяти нам запускати ці ракети по території росії. А найбільше ми чекаємо літаків F-16. Першими їх пообіцяли дати датчани і мова йшла навіть про найближчий місяць.

Зброя та люди

Нарешті. Найпотужніша країна в світі – США – має в арсеналі набагато більше зброї, ніж їй потрібно. Допомога Афганістану була в рази більша, ніж Україні, а Україна має більш стратегічне значення для США, бо протистоїть головному ворогу – росії.

Братська допомога від закордонних вірмен

Ми вдячні всім, хто з нами солідарний і надає допомогу у такий скрутний час. Потрібно більш активно працювати з налагодження контактів з благодійниками. Плідною виявилася робоча поїздка депутата Ужгородської міськради Арсена Мелкумяна до Голландії на зустріч з вірменськими благодійниками, які там проживають. Відбулися зустрічі та перемовини, результатом яких стане більш продуктивна гуманітарна допомога українцям. Ось що з цього приводу нам розповів сам Арсен Мелкумян.

Чужа війна нам допоможе

Центр світової уваги змістився від України на Близький Схід. Іран та Ізраїль вступили в безпосереднє протистояння. Якщо раніше Іран лише фінансував та озброював прихильних до себе бойовиків в Іраку, Сирії та Лівані, то зараз ця колись цілком світська, а зараз параноїдально консервативна країна вирішила нанести ракетний удар по своєму найбільшому ворогу – Ізраїлю.

Печальні промені світлої пам’яті…

Важко писати про це дійство – вечір, присвячений  пам’яті Олени Юрош (22.04.1971-10.03.2021), що відбувся 29 березня 2024 року у стінах Ужгородської дитячої музичної школи №1  ім. П. Чайковського, де покійна трудилася упродовж 1990-2021 рр. – до останнього свого подиху. Вагомим складником вечора була презентація книжки Олени Юрош «Непроминальне. Pro Memoria» (Ужгород, 2022, 410 с.) , яку упорядкували Владислав Юрош, Іван Зимомря та Мирослава Зимомря (видана за редакцією Миколи Зимомрі). Вона, за слушними словами Уляни Галів, «поєднала слово наукове із словом художнім, а й тому, що має особливу місію – не розгубити те, що має у просторі і часі значення непроминальне: любов, віру, пам’ять».

Відбулася відкрита першість Ужгорода з петанку

Відкрита першість Ужгорода з петанку відбулася на стадіоні «Авангард».

В Ужгороді відбудеться благодійний забіг під сакурами

У неділю, 14 квітня, запрошуємо долучитися до благодійного забігу під квітучими сакурами нашого міста. Усі виручені кошти перерахують на потреби ЗСУ.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат