Сміттєсортувальний завод у селі Яноші, що на Берегівщині, готовий на 75%

Закарпатська ОВА 18.12.2023 15:07 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

 

Хід будівництва сміттєсортувального заводу в с. Яноші Берегівського району сьогодні оглянули перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький, колеги з обласної ради, делегація Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини та комітату Саболч-Сатмар-Берег.

«Завод на Берегівщині – важливий об’єкт, будівництво якого дозволить закрити потребу району у питанні поводження з відходами, а підприємство працюватиме відповідно до сучасних європейських стандартів», – зазначив Мирослав Білецький.

За його словами, готовність об’єкта потужністю 30 тисяч тонн на рік, який в області зводять у межах проєкту «Zero Waste: теорія для всіх, практика для кожного у транскордонному регіоні», становить близько 75%.

Підрядна організація вже збудувала майданчик для компостування, приміщення для зберігання небезпечних відходів, дезінфекційну яму, резервуар для забруднених вод від сміттєвого полігону; тут пробурили артезіанську свердловину для водопостачання, уклали трубопроводи зовнішніх мереж питних, технологічних, каналізаційних, пожежних водогонів та ін.

Ще кілька об’єктів – на завершальній стадії будівництва, зокрема зовнішні енергетичні мережі, будівля та обладнання насосної станції свердловини тощо.

«Такі заводи нам потрібні і в інших районах. Ми не можемо бездумно продукувати сміття і викидати його на переповнені сміттєзвалища, береги річок чи безпосередньо у водойми. Нам потрібні свідомі підходи до вирішення «сміттєвої проблеми». Запуск сміттєсортувального заводу у с. Яноші – впевнений крок на цьому шляху», – прокоментував перший заступник керівника краю.

Переваги цього проєкту та низки інших заходів, які вдалося реалізувати на Закарпатті в межах проєкту «Zero Waste: теорія для всіх, практика для кожного у транскордонному регіоні», учасники зустрічі обговорили також під час підсумкової конференції.

Закарпатська ОВА

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат