Про що захисники "набки" домовилися з мером Андрієвим

21.09.2018 23:19 РАТУША

Сьогодні представники ініціативної групи #savenabka передали пропозиції та вимоги до «Проекту капітального ремонту набережної Незалежності в Ужгороді» особисто міському голові в руки.



Друзі! У нас наразі дуже змішані відчуття щодо сьогоднішніх подій. Нам потрібно ще осмислити, що сталося, бо події останніх тижнів нас привчили лише воювати та захищатися. Але, якщо все піде за планом і влада цього разу поставиться відповідально до власних обіцянок, то ми отримаємо чи не найперший в місті прецедент діалогу громади та влади. Попри взаємні, м'яко кажучи, не надто прихильні почуття.

Наша мета не змінилася: ми хочемо якісний, законний, фаховий проект, який буде гарантією якісного оновлення набережної Незалежності.

Також, ми не переслідуємо жодної політичної або деструктивної мети, в результаті якої місто може втратити фінансування з держбюджету. При цьому, ми наголошуємо на відповідальності влади виконувати свою роботу фахово й послідовно.

Тому ми погодили сьогодні наступний сценарій: у понеділок очікуємо від міськради додаток до договору з підрядником, який має містити визначення черговості робіт.

Перший етап — це виключно асфальтування проїзної частини у чітко визначених межах та з деталізацією робіт, із зафіксованими умовами збереження автентичних чехословацьких люків та зливних решіток, та проектним рішенням облаштування велодоріжки. Обов’язковою умовою є призупинення усіх робіт, що стосуються мозаїчних хідників та пішохідної частини алеї, до моменту внесення змін до проекту та проходження усіх погоджувальних процедур.

Другий етап — це складання завдання на проектування для внесення змін до проекту; етап досліджень; консультації експертів з Дармштадту та Кошиць стосовно матеріалу покриття пішохідної частини та вибору елементів благоустрою; внесення змін до проекту, що гарантуватимуть збереження мозаїчних хідників, андезитових бордюрів та використання місцевих будівельних матеріалів для пішохідної частини алеї, що збереже шанс номінування до ЮНЕСКО; проходження експертизи проекту, усіх погоджувальних та дозвільних процедур.

На час усієї реалізації проекту підрядник зобов’язаний залучити за контрактом дендролога, який буде надавати необхідні консультації та щоденно стежити за проведенням робіт. На понеділок 24.09.2018 під керівництвом архітектора Петера Сарваша ми повинні підготувати пропозицію для завдання на проектування, яке стане основою для внесення змін до проекту.

Ми відмовились від підписання нав’язуваного нам меморандуму між міською владою та ініціативною групою. Єдиною гарантією для нас є новий проект із внесеними змінами, що пройшов усі погоджувальні процедури та громадські обговорення.

Попри наполягання наших опонентів розпочати роботи вже в понеділок або хоча б завезти важку техніку, зупинились на тому, що підрядник приступить до роботи після узгодження з громадськістю тексту додатку до договору та завдання на проектування, а також їх підписання замовником робіт та виконавцем у присутності представників ініціативної групи та з онлайн-відеотрансляцією наживо.

У випадку відхилення від зазначеної дорожньої карти за нами залишається моральне та юридичне право продовжити блокування робіт.

ТЕГИ :

SaveUzhhorod

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат