Ужгородські депутати вирішили не забороняти забудову історичного центру

13.07.2018 14:51 РАТУША

Мораторію на будівництво в історичній частині Ужгорода не буде. Таке рішення розглядали у вівторок на засіданні сесії міської ради.

Проект рішення, який запропонували до розгляду депутатам міськради, передбачав тимчасове припинення видачі містобудівних умов та обмеження забудови земельних ділянок, незалежно від форми власності, у межах історичного ареалу Ужгорода. Однак така пропозиція суперечить законодавству, — пояснив головний архітектор міста Олег Боршовський. Він зазначив, що саму ідею підтримує, але в запропонованому вигляді це обмежує багатьох мешканців міста у реставрації їх власності.

Депутати спершу підтримали заборону, але вже за кілька хвилин змінили думку і зняли проект із розгляду. Підставою для відкликання питання послугували зауваження від двох посадових осіб. У мережі Facebook ресурс Save Uzhgorod опублікував пряму мову обох — головного архітектора міста Олега Боршовського та начальника відділу правового забезпечення Віталія Пекара.

Олег Боршовський: «...У нас існує історико-архітектурний план. У ньому є обмеження щодо забудови і по інших питаннях. Дане питання просто блокує реконструкцію, будівництво...»

Віталій Пекар: «...Рішення про мораторій, забудову земельних ділянок не відповідає чинному законодавству. Бо сам історико-архітектурний план постановою Адміністративного суду визнаний нечинним. У нас фактично немає цієї закріпленої історико-культурної зони і ареалу...».

То існує історико-архітектурний план чи ні?.. Після озвучених посадовцями аргументів депутати проголосували ще раз. З другої спроби проект зняли з розгляду.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат