Історичну пам'ятку в центрі Ужгорода перетворять на рожеву новобудову?

05.05.2018 20:55 РАТУША

Виконавець ремонтних робіт будинку на вулиці Довженка 5 вже "відремонтував" одну будівлю чеської забудови у центрі Ужгорода. Вийшов такий собі "особняк" у стилі сучасної сільської архітектури.

Ми вже повідомляли про ремонт колишньої казарми на вулиці Довженка 5 в центральній частині Ужгорода.

Група у ФБ Save Uzhhorod з'ясувала, що обидві будівлі "ремонтує" одна й та сама фірма. Далі за текстом.

"Як гадаєте, що спільного у цієї понівеченої двоповерховою надбудовою будівлі 1933 року з будівлею колишнього військового управління на Малому Ґалаґові, на якій роблять спробу надбудувати зайвий поверх?

У обох будівель один і той самий забудовник. Наразі встановлюємо його особу, бо поки що нам відомі імена лише "піджаків" на яких оформлено нерухомість. Але місто маленьке — слава обов'язково прийде до нашого героя.

Як бачите, на елегантну двоповерхову будівлю колишньої єврейської кухні, зведеної у 1933 році, забудовник наліпив ще два поверхи з балконами-курниками та полікарбонатом. Колись стильний об'єкт архітектури модернізму та пам'ятка історії єврейської громади перетворився на кітчевий символ рагулізму.

Чи варто пояснювати, що делікатні оздоблювальні матеріали, які потребували філігранних реставраційних робіт, тут просто замінені на якесь сучасне лайно?

Чи варто пояснювати, що цю пам'ятку втрачено ще кілька років тому? Її просто викреслили з архітектурного обличчя міста.

Bohdan Andriyiv, Олег Боршовський, чи варто вам пояснювати, що така сама доля чекає на будівлю на вулиці Довженка, 5, де поки що збережені всі автентичні деталі та матеріали?

Ви таким бачите місто? Такою ви бачите долю будівель Малого Ґалаґова, який достойний бути внесеним до Переліку світової спадщини ЮНЕСКО?"

ТЕГИ : малий галаговдовженка 5

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат