Зимовий чемпіонат Закарпаття. Аналіз фінального поєдинку зимового чемпіонату Закарпаття

Євген СВИЩО   для rionews   28.03.2014 19:30 СПОРТ

У вирішальному матчі зимового чемпіонату Закарпаття на стадіоні в смт Кольчино зустрілись фаворит змагань «Говерла» (ю-19) та головне відкриття цьогорічного турніру «Оболонь» з Хуста. Пропонуємо вашій увазі аналіз цього двобою.

Початок 1-го тайму пройшов на підступах до штрафних майданчиків за рівного володіння м'ячем. В ужгородців найактивнішими в атаках, дві третини яких відбувались правим флангом, були Юрій Тома та Роман Ботвинник. Помітними були також Іван Русин, Ігор Реутов, Володимир Варваринець та Віктор Гей. Та все на що вони спромоглись за перші неповні 12 хвилин, так це на триходівку на 5-й хвилині Варваринець – Тома – Ботвинник, яка завершилась ударом останнього головою над поперечиною. У решті епізодів у відборі м’яча найвправніше діяли Юрій Фотан та Микола Вурста. Час від часу їм допомагали Олександр Браєр та Віталій Міллер. Пивовари також понад половину своїх атак провели правим флангом. Найпомітнішим у нападі був Микола Росоха. Активними були Сергій Панця та Ярослав Мадяр. Та завдяки самовідданій грі у відборі Михайла Ряшка та Миколи Ільковича справа до ударів не дійшла. Помітними на перехопленнях були Ігор Реутов та Євген Добровольський.

В середині тайму «Говерла мала перевагу як у володінні м’ячем – 52 на 48 %, так і за ударами – 3:0. У цьому відрізку найактивнішими в атаках, які більшістю йшли по центру та лівим флангом, були Русин, Тома та Гей. Помітними під час наступу були Ботвинник та Реутов. Найгостріше було на 20-й хвилині, коли Гей заробив штрафний удар за 30 метрів від воріт. Удар Реутова з точки прийняла на себе стінка, та Ігор знову підхопив м’яч обігрався з Томою і пробив точно у вільний від воротаря кут. Та Віктора Драгулу підстрахував його тезка Віктор Микуляк, який був найкращим у відборі в цьому відрізку. У захисних діях був також активним Фотан. «Оболонь» більше атакувала правим флангом, де найактивнішим був Мадяр. Йому допомагали Браєр та Василь Пилип. Та проти нападників у відборі відмінно відпрацював М. Ряшко. Помітним у захисті був також Реутов. Все на що спромоглись пивовари, так це небезпечний навіс з кутового   на 22-й хвилині Браєра, на який зреагував Юрій Пахомов.

Кінцівка тайму була також за «Говерлою» як за володінням м’яча – 53 на 47 %, так і за ударами – 3:2. Рівновага була тільки за влучаннями в площину – 1:1. Ужгородці майже половину атакувальних дій робили правим флангом. Найактивнішим був Тома. Помітними в атаці були також Добровольський, Станіслав Котьо, Русин та Гей. Влучному удару Реутова на 28-й хвилині бракувало сили, а пострілам з передач Томи від Русина та Добровольського – влучності.   Найнадійніше проти них діяв Панця. У відборі м’яча були також помічені Браєр, Микуляк та Фотан. «Оболонь» трохи більше атакувала по центру, де найактивнішими були Браєр, В. Пилип та Мадяр. Найгостріше було на 26-й хвилині після навісу Браєра у воротарський майданчик на Антона Вайнрауха, який зіграв по хокейному проти Пахомова. Арбітр дозволив продовжити гру, а воротар зміг винести м’яч на кутовий. Після навісу з кутового воротар зрізав м’яч у свої ворота, та на самій лінії його зупинив Реутов. Далі були апеляції з приводу того, що м’яч перетнув лінію. Та Ярослав Козик дозволив продовжити гру.   Найкращим у відборах за «Говерлу» в цей час був Ількович. Помітними у захисті були Реутов та Котьо.

На початку 2-го тайму «Говерла мала незначну перевагу як у володінні м’ячем 51 на 49 %, так і за ударами – 1:0.   В ужгородців на атаки, половина з яких відбувалось по центру, найбільше працював Тома та Варваринець. Помітними були також Ботвинник, Котьо та Русин. Та вдалі дії у відборі Браєра, Вайнрауха, Вурсти та Панці звели нанівець усі їхні старання. У «Оболоні» в наступі був найактивнішим В. Пилип. Помітними були також Браєр та І. Пилип. Та феєрична гра у відборі М. Ряшка не дозволила їм створити жодної нагоди. Крім Мишка у відборі найкраще діяли Ількович та Котьо.

Починаючи з середини тайму пивовари почали затягувати час під час введення шкіряної кулі в гру. Говерляни навпаки дуже поспішали та неправильно вкидали м’ячі з-за бокової лінії. Це пояснювалось їх небажанням переводити гру в післяматчеві пенальті, у яких вони не виблискують. Кінцівка 2-го тайму знову пройшла за переваги «Говерли», однак ця перевага була тотальною тільки до забитого голу.   Пивовари, зусиллями Сергія Панці, Антона Вайнрауха, Віктора Микуляка та Юрія Фотана, відчайдушно відбивались,   зрідка виходячи в контратаку за участю Браєра, В. Пилипа та Мадяра. Доля поєдинку вирішилась на 65-й хвилині, коли, на завершенні атаки лівим флангом зі зміщенням до центру, опинився Реутов. Він зіграв у стіночку з Ботвинником і завдав обвідного удару з 30-ти метрів у правий нижній кут – 1:0. За час, що залишився ролі команд змінились до навпаки, однак результат на місцевому табло не змінився. Бронзовими призерами стали «Середнє» та «Верховина». «Оболонь» сенсаційно виборола срібні медалі, а юніорам «Говерли» прогнозовано дістались золоті нагороди та кубок зимового чемпіонату Закарпаття 2014 року.

                                                                                                       

Євген СВИЩО для rionews

ТЕГИ : зимовий чемпіонат закарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат