Репортаж-аналіз поєдинку 1/8 фіналу Кубка Закарпаття між «Новим Давидковом» та “Терновом”

28.03.2014 19:21 СПОРТ

 

В рамках 1/8 Кубка Закарпаття чемпіону Мукачівського району 2012 року “Новому Давидкову” відверто пощастило, коли з сіяних команд йому дістався слабенький середняк першої обласної ліги «Терново».

При цьому новодавидківці хоч і виступають в ранзі чемпіона Мукачівського району 2012 року, та Євген Качур зміг зібрати всі місцеві таланти, окремі з яких в минулому році захищали кольори провідних мукачівських команд як в чемпіонаті Закарпаття, так і в першості району. Фаворитом, зважаючи на шалену підтримку місцевих ультрас були новодавидківці. Загальні можливості клубів на успіх розцінювались як 52 на 48 % на користь господарів. У основний час шанси «Ф. Медвідя» були ще вищими – 53 на 47 %. Найреальнішим результатом мала бути перемога новодавидківців у 1-2 голи.

Перший тайм хоч і пройшов за домінування новодавидківців у володінні м'ячем – приблизно 55 на 45 %, та його підсумок влаштував гостей. У першій половині поєдинку «Нове Давидково» половину своїх атакувальних дій здійснювали правим флангом, майже третину по центру та решту лівим краєм. «Терново» понад дві третини своїх атакувальних дій провело лівим флангом та майже третину – правим краєм.

Якщо розділити 1-й тайм на три рівні частини, то на його початку новодавидківці хоч і мали перевагу за володінням м'яча – приблизно 53 на 47 %, та за ударами була рівновага – 3:3, а за влучаннями у площину перед вели тернівці – 2:0. До такого негативного показника призвели слабинка в центрі захисту на позиції Ороса, крізь яку раз-за-разом проривались опоненти.

На 2-й хвилині Бенца завдав влучного удару в правий кут, та цьому пострілу бракувало потужності. Пуга правильно обрав позицію і забрав мяча до рук. Протягом 5-ї хвилини «Терново» завдало двох ударів. Пострілу Василя Маркуца бракувало влучності. А далі на завершенні наступної атаки по центру Бенца знайшов пасом і вільного від опіки Палінкаша, який змусив притихнути численну «вболівальницьку торсиду» – 1:0. Після цього гості суттєво втратили контроль над м'ячем.

У господарів найцікавішим за перші 15 хвилин був епізод на 7-й хвилині, коли Качур заробив штрафний удар, Антон Лендєл навісив у штрафний майданчик, а Василь Луца виконав красивий удар ножицями через себе. Та мяч зрізався у центрфорварда з ноги і не потрапив у рамку воріт. Повз стійку полетіли й удар Едуарда Варги та постріл Жеренка з передачі Луци.

В середині тайму перевага у володінні м'яча «Нового Давидкова» зросла ще більше – близько 57 на 43 %. Як наслідок, новодавидківці мали перевагу як за ударами – 5:0, так і за влучаннями в площину – 1:0.

Найнебезпечніше біля воріт «Тернова» було на 28-й хвилині, коли Василь Ковтун зіграв у відборі в центрі поля, пройшов трохи вперед і пробив з 37-ми метрів під поперечину воріт Костевича. Голкіпер не без труднощів перевів м'яч на кутовий. У гостей також могло відбутись взяття воріт на 20-й хвилині, коли партнери якісним пасом спробували вивести віч-на-віч з воротарем Бенцу, та в останній момент Михайло Ковтун зміг зіграти проти нього у відборі.

У кінці 1-го тайму гості трохи вирівняли ситуацію у володінні м'ячем – приблизно 55 на 45 %. Це призвело до рівноваги як за ударами – 2:2, так і за влучаннями в площину воріт – 0:0. Ударам Луци та Кайгіли бракувало влучності, а після ударів Лендєла та Бенци на шляху м'яча опинились суперники, які зупинили його політ. Створення більшої кількості небезпек біля воріт обох клубів у 1-му таймі не дозволила надійна гра у відборі м’яча тернівців Кельмена, Бориса Варги та новодавидківських Михайлів Ковтуна, Микуланинця і Калія. Завжди вірні новодавидківські ультрас дорікали своїм улюбленцям, що ті збиваються на індивідуальні дії, забуваючи про командну гру: «Чому каждий із вас хоче сам забити гол?» Перша половина завершилась під вигуки з трибун «Терново, Терново!» за рахунку – 1:0.

Протягом 2-го тайму Євген Качур зробив ряд замін, випустивши Медвідя, Русина, Татинця, Міклоша, Балажа. Кожна з них щоразу давала результат. Перевага господарів у володінні м’ячем в 2-му таймі вражала навіть місцевих фанів – приблизно 60 на 40 %. Як наслідок, удари, кожен другий з яких залітав у сітку, полетіли як «з Рогу Достатку».

Першими відзначились футболісти, які грали з самого початку. Одна з перших атак на 47-й хвилині, яка відбулась лівим флангом зі зміщенням до центру за участю Качура та Василя Ковтуна, завершилась проривом останнього у штрафний майданчик. Кельмен зіграв проти того занадто жорстко і Котубей призначив пенальті. Сам постраждалий пробив у лівий кут. Костевич у стрибку кулаками відбив м’яча. Та Василь першим встиг на добивання і вколотив м’яч в сітку – 1:1. Через 2 хвилини Медвідь зіграв у відборі та дальнім пасом по правому флангу вивів на ударну позицію Луцу. Василь фінтом залишив позаду Бориса Варгу і влучно пробив у дальній лівий кут – 2:1. На 56-й хвилині Орос зіграв у відборі і розпочав багатоходову комбінацію по центру, за участю Луци, Едуарда Варги, Василя Ковтуна, Балажа та Жеренка, яку останній завершив пострілом у лівий кут – 3:1.

Далі новодавидківці трохи знизили оберти, чим скористалось «Терново», яке в одній з атак ледь не скоротило рахунок. Кайгіла зіграв у відборі, розпочав триходівку за участю Яворського та Бенци, яку останній завершив влучним ударом у лівий кут. Та господарів від голу врятувала стійка.

На 74-й хвилині Калій зіграв у відборі м’яча і розпочав комбінацію по центру зі зміщенням на правий фланго за участю Жеренка, Луци та Русина, яку останній завершив ударом у правий кут – 4:1. На 84-й хвилині Луца забив найкрасивіший гол матчу і один із кращих у турі, пробивши Костевича ударом зі штрафного з 30-ти метрів. Мяч після пострілу лідера атак “Нового Давидкова» хоча й полетів трохи вище над воротарем, та з такою силою, що той не зміг зреагувати – 5:1. Далі було вилучення Кельмена на 86-й хвилині, який отримав другу жовту картку за зрив новодавидківської атаки правим флангом. Першу він отримав раніше за розмови з арбітром.   Василь Ковтун зі штрафного з 22-х метрів з лівої ноги в обвід стінки поклав м’яч у дальній лівий кут – 6:1. Ще через 2 хвилини атака по центру завершилась влучним ударом Балажа з передачі Русина – 7:1. Про позитивний підсумок гри свідчила атмосфера в закладах відпочинку, які заполонили радісні обличчя вболівальників. Фани повірили обіцянкам своїх улюбленців, що вони в цьому році будуть найкращими. В ¼ фіналу 6 квітня на них очікує двобій проти переможця пари “Стройно” — “Петрово”, який визначиться 30 березня.

«Нове Давидково»   – «Терново» – 7:1 (0:1).

Голи:
Василь Ковтун, 47, 87, Луца, 49, 84, Жеренко, 56, Русин, 74, Балаж, 89 – Палінкаш, 5.

«Ф. Медвідя»: Іван Пуга, Михайло Микуланинець, Михайло Орос, Михайло Ковтун, Едуард Варга, Василь Луца, Василь Ковтун, Антон Лендєл, Михайло Калій, Іван Жеренко, Яніс Качур
Запасні: Сергій Медвідь, Микола Татинець, Олександр Балаж, Олександр Русин, Крістіан Кізман, Віталій Міклош, Іван Сливка, Андрій Когутич
Головний граючий тренер – Євген Качур, президент – Вадим Мердєєв

«Терново»: Іван Костевич, Борис Варга, Роман Кейгіла, Михайло Маркуц, Олександр Кельман, Василь Маркуц, Роман Маркуц, Микола Гайналій, Ігор Яворський, Василь Палінкаш, Михайло Бенца.
Начальник команди – Кайгіла

Арбітр – Петро Котубей (Виноградово), 1-й асистент – Анатолій Гал (Виноградово), 2-й асистент – Юрій Яцкович (Іршава), інспектор матчу – Георгій Кула (Свалява).

Євген Свищо для rionews

ТЕГИ : Кубка Закарпаття з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат