Угорщина боїться за безпеку своїх громадян на Закарпатті

admin 28.03.2014 11:10 ПОЛІТИКА

Угорщина боїться за безпеку своїх громадян на Закарпатті
Прем'єр -міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся в Будапешті з Ласло Брензович - заступником голови Закарпатської обласної ради.


На офіційній зустрічі за круглим столом були присутні : міністр закордонних справ Угорщини Янош Мартоньї та заступник держсекретаря, відповідального за національну політику, Жужанна Репашів .

Брензович поінформував угорського прем'єра про поточну ситуацію в краї та положенні угорських співвітчизників. Орбан і Брензович дійшли згоди , що в нинішній кризі на Україні безпеку закарпатських угорців є найбільш важливим питанням. У складній ситуації необхідно враховувати ту обставину , що за 2011 , 2012 і 2013 роки значна частина закарпатських угорців обзавелася угорським подвійним громадянством . Скільки саме закарпатців стали громадянами Угорщини достовірно невідомо з неофіційних джерел подаються цифри від 100 до 200 тисяч.

За повідомленням прес -служби угорського прем'єр -міністра , сторони на переговорах також висловили зацікавленість у європейській інтеграції України - сильної і демократичної держави, в якій національні меншини , в тому числі і угорське , будуть володіти самими широкими правами. Прем'єр- міністр Угорщини зазначив , що це є однією з умов для підтримки Угорщиною процесу європейської інтеграції України .

Зустріч в Будапешті пройшла через тиждень після відбувся 20 березня 2014 візиту в Закарпатті тіньового міністра закордонних справ Угорщини - відповідального за національну політику Угорщини держсекретаря Жолта Немета .

Нагадаємо, що з Ласло Брензович також є заступником голови Карпатського угорського культурного союзу ( KMKSZ ).

Новини Закарпаття

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат