Як ношені речі потрапляють через кордон у Закарпаття

admin 07.02.2014 17:17 СОЦІО

Як "секонд-хенд" потрапляє до Закарпаття? Як відомо, торгівля «ношеним чи вживаним» одягом, або так званим «секонд-хендом» набуває все більшого поширення на ринках України та, зокрема, Закарпаття.

Тож до актуальної дискусії на тему «Одяг з Європи» під час прямого ефіру ЗОДТРК «Тиса-1» у програмі «Про головне» долучились і представники Чопської митниці Міндоходів.

Як «секонд-хенд» потрапляє до України, як розрізнити «секонд-хенд» від гуманітарної допомоги, з яких країн найбільше ввозиться «гуманітарка», особливості здійснення випуску у вільний обіг відповідних товарів – на ці та багато інших питань відповіли у ефірі програми фахівці органу Міндоходів.

– У законодавстві України з питань державної митної справи немає такого поняття як «секонд-хенд». Для митних цілей використовується поняття «одяг та інші вироби, що використовувались» та мають відповідну товарну позицію в Українській класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності – «6309», – поінформував присутніх Зигмунд Гадар, начальник відділу організації митного контролю Чопської митниці Міндоходів. До товарної позиції «6309» включаються такі товари: вироби з текстильних матеріалів (одяг і додаткові речі до одягу та їх частини; ковдри та пледи дорожні; білизна постільна, столова, туалетна або кухонна; вироби для меблювання, взуття та головні убори).

За словами Зигмунда Гадара, зазвичай одяг та інші вироби, що використовувались, ввозяться в Україну як гуманітарна допомога або як товар, в основному з країн Європи. При перетині кордону такі товари крім митного підпадають під здійснення радіологічного та екологічного контролю, а також під час митного оформлення товарів у митниці призначення проводиться й санітарно-епідеміологічний контроль.

Володимир Лазорик, заступник начальника митного посту «Тиса» Чопської митниці Міндоходів, розповів присутнім та телеглядачам про те, яким вимогам повинні відповідати вироби для включення їх до товарної позиції «одяг та інші вироби, що використовувались». Зокрема, ці речі повинні мати помітні ознаки використання, зокрема, потертість (коміра, лацканів, рукавів, кишень тощо), що видно при візуальному огляді неозброєним оком.

Як правило, такі речі, зазначив Володимир Лазорик, поставляються без упаковки або у тюках, мішках чи упаковках, не мати ярликів тощо.

Нідерланди, Сполучені Штати Америки, Великобританія, Німеччина, Австрія та інші країни є так званими «донорами», з яких найбільше ввозиться «одяг бувший у використанні» та гуманітарна допомога. Протягом минулого року у зоні діяльності Чопської митниці Міндоходів у вільний обіг оформлено 1100 тон одягу та інших виробів, що використовувалися загальною вартістю 964 тис. грн.

admin


За матеріалами інформаційно-комунікаційного відділу Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат