Олімпіада стартувала

08.02.2014 11:45 СПОРТ

На цьому тижні весь світ спостерігав за видовищним відкриттям ХХІІ зимових Олімпійських ігор у російському Сочі. Ці олімпійські ігри уже увійшли в історію різними особливостями.

По-перше, найвідоміша й найтиражованіша особливість — бюджет змагань, який складає близько 50 мільярдів доларів. Це найдорожчі ігри в історії людства.

По-друге, ці ігри проходять майже у субтропічних умовах. Так, температура повітря у прибережному кластері коливається від 10 до 15 градусів тепла, а у гірському — від 5 морозу до нуля.

По-третє, вперше на “білій” олімпіаді дебютують збірні Зімбабве, Парагваю, Домінікан, Того, Мальти, Королівства Тонга та Східного Тимору.

По-четверте, цьогоріч українці прогнозують на певну кількість нагород на зимовій олімпіаді. Великі надії співвітчизники покладають на жіночу команду з біатлону, адже на останніх етапах Кубка світу частіше звучали імена Олени Підгрушної, сестер Валі та Віти Семеренко.

Наші жінки вважаються фаворитками на жіночій естафеті. Надії закарпатців покладені на Анну-Марію Чундак та Йосипа Пеняка, для яких це вже другі ігри. Нагадаємо, дебют закарпатських атлетів відбувся на попередніх п'ятикільцевих змаганнях у канадському Ванкувері.

Щодо стану синьо-жовтих, то представники України прибули до олімпійських селищ у неділю, 2 лютого. Окрім, цього, голова НОК України Сергій Бубка брав участь у естафеті олімпійського вогню у Сочі 5 лютого.

Олімпійські ігри триватимуть з 7 до 23 лютого. Їх можна переглянути у прямому ефірі на каналі “Xsport” та Першому національному.

ТЕГИ : зимова олімпіада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат