Пастка, або Троянський конвой Путіна: Чи спроможна дипломатія у цьому випадку (ДОПОВНЕНО)

admin 14.08.2014 09:35 ПОЛІТИКА

Директор Інституту міжнародного лідерства Маккейна Курт Волкер вважає, що дипломатичного виходу з українсько-російського конфлікту на Сході України немає.

На думку експерта, гуманітарний конвой, який російська сторона спрямувала в Україну, "дасть змогу Росії показати, що вона має доступ до цих територій і може надати населенню допомогу". "В той же час це допоможе провести контрабандою людей і обладнання. Українські військові змушені будуть або відбити, або пропустити цей конвой. В будь-якому випадку, Москва також на це відреагує”, - заявив К.Волкер, котрого цитує УНН. За його словами, Росія налаштована рішуче і її можна зупинити лише військовими діями. ”Україна до цього готова, а от інша частина Європи – ще ні. Україні потрібно набагато більше підтримки і від Європи, і від США”, - наголосив експерт.

Експрес онлайн

++++++++++++++++++++

Чалий: Вночі "гуманітарний конвой" намагався прорватись в Україну

У ніч на середу російський "гуманітарний конвой" намагався прорватись в Україну з російським супроводом.
Про це в ефірі "5 каналу" розповів заступник глави АП Валерій Чалий.
Він нагадав, що минулої п'ятниці Росія планувала відкрите вторгнення в Україну під прикриттям "гуманітарної місії".
"Вночі у середу був ще один сценарій, де було намагання по суті прорватись через Харківську область уже з тими забороненими речами, я маю на увазі супровід російський. Це Червоний Хрест не сприйняв", - розповів Чалий.

Він розповів, що уникнути цього вдалось після екстренної наради президента з очільниками уряду, парламенту, силових відомств та низки міжнародних переговорів.
За словами Чалого, "багато країн радять нам знайти спосіб, щоб не підставитись".
"Вони вважають, що це пастка. Якщо Україна закриється і скаже, що ми не приймемо, то це пастка, за якою почнеться повномасштабний конфлікт", - розповів він.
"Тоді ця "допомога" ввійде зовсім по-іншому – з миротворцями, так званими, зі збройним конвоєм", - пояснив Чалий.
Як відомо, в середу Червоний хрест заявив, що до цих пір не отримав від Росії опису гуманітарної допомоги.
Спочатку передбачалося, що російська колона прибуде до одного з пунктів пропуску в Харківській області, проте пізніше стало відомо, що вона прямує в обхід області.
Українська сторона наполягає на необхідності перевантаження вмісту вантажівок в машини Червоного хреста, Росія від цього відмовляється.

Українська правда

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат