Балога очолив на Закарпатті диверсію проти Порошенка?

admin 29.07.2014 13:56 ПОЛІТИКА

28 липня Закарпаття накрила хвиля протестів проти призову закарпатців у армію для служби у зоні АТО. Найбільш масова акція з перекриття міжнародної дороги Київ-Чоп відбулася у Ракошині на Мукачівщині, перекривали шляхи і в селі Сокирниця на Хустщині, і на Берегівщині та Рахівщині.

На перший погляд це — закономірні акції протесту матерів і жінок, котрі не хочуть аби на війні гинули їхні діти. З іншого боку це — лише початок чітко спланованої диверсійної акції під керівництвом знаного у краї нардепа та його родини…

На такі думки наштовхує той факт, що на кожному мітингу були присутні районні активісти партії Віктора Балоги «Єдиний центр». Наприклад, у Берегові ініціатором перекриття дороги виступила депутат облради від «ЄЦу» Єлизавета Біров, котра одночасно є головлікарем обласної дитлікарні у Мукачеві. На Хустщині у юрбі можна було побачити помічників нардепа Павла Балоги, у Ракошині — активістів мукачівської районної організації «ЄЦу», котрі завели натовп і потім спокійно спостерігали збоку за цієї виставою. Як би там не було, основна дорожня артерія, що з’єднує Закарпаття з рештою України і нині залишається заблокованою. Черга з автомобілів та вантажівок по обидва боки від місця блокування сягає до 10 кілометрів!

За свідченням очевидців, котрі намагалися спілкуватися з блокувальниками, у кожному з місць перекриття дороги діє єдиний сценарій: всередині натовпу є двоє-троє людей, які насправді мають відношення до призиву, чи пак їхні діти служать у армії або отримали повістки. Їм допомагають ще кілька місцевих крикунів, а основний натовп складається з людей, які прийшли просто постояти. До прикладу, у Ракошині, як розповідають водії, котрі намагалися домовитися про проїзд, основна маса пікетувальників складається з агресивно налаштованих і не дуже тверезих молодиків, котрі бродять у юрбі, провокуючи правоохоронців, журналістів та представників військомату…

З іншого боку, така напруга на Закарпатті спровокована ще й тим, що у області для дезінформації і залякування місцевого населення були помічені групи людей у військовій формі, котрі займаються інсценуваннями викрадення чоловіків для служби у армії. Такі факти мали місце, зокрема, на Берегівщині.

Насправді ж вся причина заворушень у області пов’язана з тим, що віктор Балога почав виконувати обіцянку, які дав місцевим русинським організаціям ще кілька років тому. Тоді мукачівський нардеп обіцяв посприяти у підтримці від’єднання Закарпаття від решти України та утворення тут самоврядної території. Зараз же, використовуючи брудні методи: граючи на почуттях і так убитих горем матерів та жінок, Віктор Балога, фактично виконує замовлення Кремля з дестабілізації ситуації на Закарпатті. Таким чином тут готується грунт для введення військової «допомоги» Росії та майбутніх проросійських та прорусинських мітингів та протестів.    

Паралельно той же Балога намагається показати президенту Петру Порошенку що він тут головний і без його відому і дозволу тут ніхто не наведе лад. Хоча, до прикладу, Віктор Іванович, окрім дешевого популізму через «Фейсбук», наприклад і пальцем не поворухнув аби залишити тут на Закарпатті територіальний батальйон. Зараз же це — єдиний в Україні батальйон, котрий не відправили у зону АТО…

Таким чином, Віктор Балога, котрий називає себе на Закарпатті представником Порошенка, насправді дискредитує тут його ім’я та політичний імідж і, «залицяючись» із русинськими та російськими сепаратистами, фактично, веде пряму диверсійну діяльність.

Сергій Ковальчук
http://www.karpat.com.ua/2014/07/29/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат