На українсько-російському кордоні жорсткі протистояння, гради і "зелені чоловічки"

admin 17.07.2014 16:40 ПОЛІТИКА

Ситуація на кордоні в зоні АТО залишається складною. Продовжуються жорсткі протистояння за відновлення контролю на державному кордоні.

Значно зросла кількість, тривалість та потужність обстрілів позицій прикордонників, підрозділів Збройних Сил та Національної гвардії України по всій протяжності секторів оборони кордону. Постійно використовуються системи залпового вогню «Град», важка артилерія та міномети.
Обстріли позицій прикордонників та сил АТО дуже часто ведуться з території РФ.
Зокрема, впродовж дня терористи здійснювали штурм пункту пропуску «Маринівка», що на Донеччині. У цей же час позиції сил АТО на цьому напрямку були обстріляні артилерією з боку н.п. Куйбишево (РФ). Про цей факт офіційно поінформовано листами МЗС України та російську сторону.
Терористи нарощують угруповання сил та засобів на нашій території, в тому числі спостерігаються групи військовослужбовців у формі ЗС РФ без знаків розпізнавання. Зокрема така група була помічена в районі н.п. Ізварине. Угруповання має на озброєнні артилерію, в тому числі РСЗВ «Град».
Триває передислокація підрозділів РФ до державного кордону України практично на усіх його ділянках.
Продовжується активне патрулювання та авіарозвідка повітряного простору вздовж кордону бойовою авіацією Російської Федерації. Протягом доби виявлено 5 повітряних цілей ЗС РФ, з яких 2 безпілотних літаючих апарати на ділянках Луганського та Донецького загонів, що порушили повітряний простір України;   ще 2 вертольоти на ділянках Луганського та Сумського загонів та 1 реактивний літак навпроти ділянки Сумського загону рухалися та вели спостереження вздовж кордону з території Росії.
Впродовж доби в результаті бойових дій загинуло 2 прикордонники та ще 2 отримали поранення.

Джерело: прес-служба Держприкордонслужби, Людмила Ткаченко

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат