Вертольоти РФ порушують повітряний простір України

admin 03.07.2014 15:06 ПОЛІТИКА


Прикордонні підрозділи продовжують встановлювати контроль та організовувати оборону на ділянках українсько-російського кордону в   межах Луганської та Донецької областей.


Після вчорашнього мінометного обстрілу терористами пункту пропуску «Новоазовськ» в Донецькій області, його територію було обстежено саперами, які виявили та знешкодили 2 нерозірвані міни. На даний час пункт пропуску працює в штатному режимі.
Терористи продовжують атаки на прикордонників. Так, учора був здійснений   обстріл пункту пропуску «Маринівка» та сьогодні вночі обстріл з мінометів та гранатометів пункту пропуску «Довжанський». Наприкінці обстрілу останнього терористи навмисно здійснили кілька мінометних пострілів по російському пункту пропуску «Новошахтинськ». У ході атаки на «Довжанський» 9 прикордонників отримали поранення.
Бойові підрозділи Держприкордонслужби разом з взаємодіючими підрозділами Збройних Сил продовжують тримати ситуацію в цих районах під контролем.
3 громадян Росії, які могли б брати участь у дестабілізаційних заходах у східних областях України, виявили в пунктах пропуску на Харківщині. Щодо них винесено постанову про заборону в’їзду на територію України терміном на 3   роки та повернуто в Росію.
Прикордонниками Херсонського загону, спільно зі співробітниками СБУ та внутрішньої митниці м. Цюрюпинськ в автомобілі одного з поштових операторів було знайдено оптичний приціл та 11 книжок зі стертими грифами, які містили інформацію про порядок використання військової техніки.
3 липня військові вертольоти Росії, здійснюючи повітряну розвідку та демонстративні польоти вздовж українсько-російського кордону, двічі порушили повітряний простір України. О 8.20 три російські вертольоти порушили державний кордон України в районі населеного пункту Біловодськ Луганської області, а о 9.20 три вертольоти Російської Федерації залетіли на територію України в районі пункту пропуску «Довжанський» (Луганська область).
Російська Федерація   продовжує призупиняти роботу пунктів пропуску в зв’язку з загрозою проникнення з території України членів незаконних збройних формувань. З 2 липня припинена робота пункту пропуску «Весело-Вознесенське» (з українського боку – «Новоазовськ» в Донецькій області). Раніше було припинено роботу пунктів пропуску «Гуково», «Куйбишево» і «Новошахтинськ».


Відділ з питань взаємодії зі ЗМІ адміністрації
Державної прикордонної служби

admin

Коментарі :


03.07.2014 15:27 Джин

Гэликоптэр а не вертольот исправь


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат