Чужі в... своїй хаті. Боротьбі мешканців гуртожитку на Джамбула, 50 не видно кінця

admin 16.06.2014 15:46 РАТУША

Ще 11 квітня міська рада вирішила прийняти з державної у комунальну власність міста гуртожиток по вул. Джамбула, буд. 50 з подальшою передачею гуртожитку в оперативне управління будинкового комітету “Мрія-Уж”.


29 травня у цій справі міська рада прийняла чергове рішення, згідно якого було затверджено рішення   Про затвердження акту прииймання-передачі гуртожитку.

Однак, мешеканці знову наштовхнулися на проблеми. Ось що пише житель будинку по вулиці Джамбула, 50, Стас Числа:
"Ми, мешканці, вже 18 років намагаємося відстояти наші законні права на приватизацію наших квартир.
На даний момент ми намагаємося привернути увагу всіх людей, які також борються за справедливе майбутнє. Абсолютний розголос для нас став єдиним шансом на вирішення нашої проблеми. Сподівань на закон вже немає.
11 червня року Ужгородська міська рада винесла рішення №1256 про передачу нашого гуртожитку на баланс міста. Але зараз все відбувається так, щоби відмінити це рішення.
Позивачем є ТОВ "Патент", якому належить гуртожиток. У нас є всі докази того, що він був привласнений нечесним шляхом, а також відповідне рішення суду від 2004 року. Відповідальність за те, що відбулося несуть:
- власники ТОВ "Патент" - Володимир Гісем та члени його сім'ї, які є власниками всього пакету акцій;
- керівник ТОВ "Патент" - Ключевський І.І.;
- велика купа чиновників різного рівня, які на протязі усіх 18 років роблять усе, щоби лишити нас права на приватизацію нашого законного житла.
На даний момент ТОВ "Патент" подало позов до господарського суду про визнання протиправним та скасування рішення Ужгородської міської ради про передачу гуртожитку у комунальну власність міста. Ми, мешканці, виступаємо як третя сторона.
Одне засідання суду вже відбулося, друге має відбутися 25 червня.
Як нам відомо, то голова господарського суду Ващиліна Н.М. є у близьких дружніх, чи то навіть родинних, стосунках із позивачем, чим швидше за все, пояснюється та швидкість, з якою відбувається судова справа. Також у близькому дружньому колі є призначені нею колегіальні судді Карпинець В.Л., Якімчук Л.М. та Кривка В.П.
Через це існує 100% ймовірність, що рішення міської ради буде скасовано і ми, мешканці, вже не зможемо нічого зробити, аби довести свою правоту. Не тільки завдяки тому, що вже підкупили всіх, кого лише можна, але й тому, що для вже зроблені фіктивні документи, які засвідчують правоту власників.
Нам вже немає, що втрачати, і ми вже можемо констатувати, що їхні закони працюють лише для них, а не для нас, людей. Це відбувається і досі, коли ми отримали можливість змінити нашу країну, і буде відбуватися, якщо подібна практика буде мати місце.
Якщо ж за ці дні нам нічого не вдасться, то ми за себе не ручаємося. Ми на досвіді знаємо, що вірити вже нема кому, тому ситуація може вийти з-під контролю. Ми лише боремося за свої права мати своє власне житло.
Просимо відгукнутися журналістів, активістів, депутатів, політичні сили, які намагаються відстоювати права людей, а не бізнесу. З вашою допомогою у нас є шанс відстояти свої права. Якщо такі є, то ось мій номер: 068 848 43 29. Дякую"
Нагадаємо, міська рада Ужгорода зайняла тверду позицію - допомогти мешканцям гуртожитку приватизувати свої квартири. Для цього ними було зроблено все можливе. Однак, зараз справа за судом.
Джерело: Мукачево.net

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат