Івана Риляка переобрано на посаді голови обласного відділення НОК України

Прес-служба Закарпатського обласного відділення НОК України.   02.06.2014 15:59 СПОРТ

 

На базі готельного комплексу «Камелот», що в Ужгородському районі, відбулася звітно-виборна асамблея Закарпатського обласного відділення НОК.

На захід з’їхалися представники установ і організацій фізкультурно-спортивного спрямування з усіх куточків області. Присутніх вітали Михайло Попович, керуючий справами Закарпатської обласної ради, Оксана Вацеба, представник Національного олімпійського комітету, яка передала теплі вітальні слова від Сергія Бубки, Героя України, президента НОК України, Володимир Фленько, заступник Ужгородського міського голови, Мирослав Щербей, начальник управління МНС у Закарпатській області.

Після цього розпочалася власне робота асамблеї. На її порядок денний було винесено 5 питань: 1. Звіт про роботу обласного відділення НОК України за 2012 – 2014 роки. 2. Звіт ревізійної комісії. 3. Обрання членів обласного відділення НОК України. 4. Обрання голови обласного відділення НОК України. 5. Обрання членів виконкому обласного відділення НОК України.

Отже, першим звітував голова обласного відділення НОК України Іван Риляк. Його доповідь була стислою, але ємкісною: керівник наголосив на ефективній співпраці із владою та фізкультурно-спортивними організаціями та установами, окреслив основні напрямки виконаної роботи за звітний період, що стосувалися як участі наших спортсменів в Олімпійських іграх (особливо вдалим було представництво Закарпаття у Ванкувері, де честь держави захищали 5 наших спортсменів-представників лижних видів спорту, тобто кожен 9–10 в олімпійській збірній країни був саме наш земляк), так і масово-спортивних заходів в області, котрі викликали загальний резонанс: Олімпійське лелеченя, Олімпійський день бігу, Олімпійський урок та цілий ряд інших (загалом у рік обласні олімпійці долучаються до проведення близько 150 заходів фізкультурно-спортивного спрямування).

В обговоренні доповіді взяли участь Геннадій Буткевич, заслужений працівник фізичної культури і спорту України,   заслужений тренер України з легкої атлетики, головний тренер збірної команди області з легкої атлетики, Володимир Фленько, заступник Ужгородського міського голови, Михайло Пантьо, заступник голови Закарпатської обласної організації ФСТ «Динамо», голова Федерації фехтування Закарпаття, Олег Муртазін, заступник начальника управління молоді і спорту – начальник відділу фізичної культури і спорту Департаменту освіти і науки, молоді і спорту облдержадміністрації, Степан Селменський, член виконкому Федерації футболу Закарпаття, головний редактор газети «Спорттайм». Усі вони високо відгукнулися про діяльність відділення за звітний період, тож невипадково в прийнятій за основу постанові роботу обласних олімпійців вирішили «вважати доброю». Як наслідок, від Департаменту освіти і науки, молоді і спорту облдержадміністрації О. Муртазін та О. Вацеба від НОК України нагородили І.Риляка відповідно нагрудним знаком і грамотою, олімпійською відзнакою та спортивними виданнями за вагомий внесок у розвиток фізичної культури і спорту й розбудову олімпійського руху.

Після цього слово було надано Іванові Кокотку, голові ревізійної комісії. Він констатував, що фінансових порушень у роботі відділення за звітний період не виявлено.

Далі за квотами федерацій, товариств та інших спортивних організацій і установ було обрано (одноголосно) 80 членів обласного відділення НОК України. Серед них, що приємно констатувати, відтепер і багаторазовий учасник Олімпійських ігор, фристайліст Станіслав Кравчук.

Потім настав час виборів голови відділення. Підрахунок 57 бюлетенів показав, що недійсних із них немає, а всі голоси віддано за І.Риляка. Іван Іванович подякував колегам за одностайну підтримку й визначив головні пріоритети в роботі відділення. Зокрема увага буде приділена подальшому розвитку олімпійського руху в краї та пошуку кандидатів на наступні літні та зимові Олімпійські ігри.

У коментарі для обласного телебачення високо про роботу відділення і його очільника відгукнулися О.Вацеба, представник НОК України, та Н.Гецко, олімпійська чемпіонка, яка також брала участь у роботі заходу.

Насамкінець було обрано заступників голови відділення (ними стали Мирослав Щербей та Василь Машика), відповідального секретаря (Юрій Захаров) та 19 членів виконкому (Василь Гаджега, Ніна Гецко, Михайло Гриньо, Юрій Захаров, Іван Кокотко, Василь Машика, Роман Мегела, Михайло Молнар, Олег Муртазін, Анатолій Плеханов, Михайло Попович, Іван Риляк, Ярослав Свида, Степан Селменський, Іван Сливка, Володимир Тарасюк, Володимир Фленько, Володимир Химинець, Мирослав Щербей).

Насамкінець слід додати, що захід пройшов оперативно й конструктивно. Це свідчить про те, що в олімпійському русі краю панує порозуміння й конструктивізм, що додає оптимізму для подальшої роботи обласного відділення НОК України.

Прес-служба Закарпатського обласного відділення НОК України.

ТЕГИ : НОКІван Риляк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат