Пауерліфтинг. Ужгородці здобули медалі на Чемпіонаті світу

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу. 28.05.2014 13:18 СПОРТ

 

З 19 по 24 травня у місті Рьодбі (Данія) проходив чемпіонат світу з пауерліфтингу в жимі лежачи серед   дорослих, юніорів і юнаків, в якому взяли участь 287 спортсменів з 29-ти країн. До складу української делегації входили й троє закарпатців: студенти Ужгородського національного університету Єлизавета Рижак, Євген Криса та їхній тренер, старший викладач кафедри фізичного виховання Андрій Федорішко.

Хоч Ліза вже була чемпіонкою й двічі віце-чемпіонкою світу серед юніорок, але у дорослих світових змаганнях брала участь вперше та ще й після важкої травми, тож підготовку до турніру почала лише за місяць до виступу. Керівництво команди планувало їй «бронзу», за яку несподівано повела запеклу боротьбу і данська спортсменка, котра значно покращила свій результат.   Боротьба за медаль йшла до останнього виходу на поміст, проте ужгородська «динамівка» успішно виконала всі три підходи, випередила суперницю на 2,5 кг й посіла третє місце у ваговій категорії до 47 кг серед жінок, ставши таким чином найтитулованішою у закарпатському пауерліфтингу.

Євген змагався у ваговій категорії до 74 кг серед юніорів, віком до 23-х років. Після вдало виконаного другого підходу, він став недосяжним для суперника з Росії і забезпечив собі срібну медаль. У третьому підході ужгородець, котрий також виступає за товариство «Динамо», намагався подолати 220 кг, що дало б змогу виконати норматив майстра спорту міжнародного класу, але поки що ця вага йому не підкорилась.

Загалом 15 спортсменів збірної команди України в усіх вікових групах вибороли 5 золотих, 2 срібні й 2 бронзові нагороди.

Обласна федерація пауерліфтингу вдячна ректору УжНУ Володимиру Смоланці, депутату Ужгородської міської ради Богдану Андріїву, засновнику цього виду спорту в краї Ігорю Барану, підприємцю з Воловеччини Богдану Лехману за допомогу у підготовці та поїздці закарпатців на чемпіонат світу.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу.

ТЕГИ : пауерліфтингЄлизавета БанЄвген Криса

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат