Такі різні два тайми одного міні-футбольного спектаклю

Євген Свищо для rionews 15.01.2014 14:24 СПОРТ

Сайт rionews уже пропонував вашій увазі центральний матч відкритого чемпіонату Іршавського району з міні-футболу. Цього разу до вашої уваги другий за вагою поєдинок цих змагань між чемпіоном «Ільницею» та «Великими Ком’ятами», які стали бронзовими призерами. Якщо проаналізувати увесь поєдинок, то він був рівним тільки за атакувальними спробами, яких команди за 20 хвилин гри зімітували по 17, та за вдалими діями польових гравців у захисті, яких у обох клубів було помічено по 4. За рештою компонентів перевага була на боці фаворита з Шахтарського краю.


Якщо проаналізувати інші показники, то найменша різниця між суперниками була за показником кількості створених гострих атак – 15 у ільничан проти 13 у великоком’ятців. І це при тому, що першу справжню загрозу воротам суперника «Ільниця» створила на межі 3-ї та 4-ї хвилин. «Великі Ком’яти» у відрізку, яка передувала цій неприємності біля їх воріт, створили   дві загрози брамі Василя Шестака. У першій з них, на межі 1-ї та 2-ї хвилин, м’яч після удару пролетів у 15-25 сантиметрах повз стійку воріт. Та незважаючи на це, в підсумку «Бандурович та компанія» за ударами перестріляли суперника з «Капустяного краю» – 12:6. Ще більшою була їх перевага за влучаннями в площину воріт – 7:3. І це при тому, що до початку 8-ї хвилини, жодна з команд у рамку чужої брами м’ячем так і не потрапила.

Найбільшою була перевага «Ільниці» за вдалими діями воротарів – 7:2. У великоком’ятців позиція брамкаря на цій першості взагалі була найболючішим місцем і на ній були помічені різні обличчя. Вперше воротар «Великих Ком’ят» по справжньому запам'ятався вдалою грою на 11-й хвилині. Що стосується його візаві з «Ільниці», то він до 9-ї хвилини тричі запам'ятався чудовою грою.

Однак, справжній оптимізм у земляків автора першого голу збірної України Івана Гецка виник тільки після перерви. А от 1-й тайм пройшов за суцільної боротьби. «Ільниця» мала відчутну перевагу тільки за згаданим вище показником вдалих дій воротаря – 3:0. Меншою була різниця показників за епізодами з якісними діями польових гравців у захисті – 3:1. Причому, два з таких моментів за участю ільницьких захисників відбулись на останній 10-й хвилині тайму. Така їх яскравість була зумовлена перевагою «Великих Ком’ят» за кількістю наступальних дій – 10:6 (3:2 – на початку, 3:3 – в середині та 4:1 – в кінці 1 тайму). Великоком’ятці в 1-му таймі також випередили опонентів за гострими атаками – 7:5 (2:1 – на початку, 1:3 – в середині та 4:1 – в кінці тайму). А от за ударами «Ільниця» мала невелику перевагу – 4:3 (1:1 – на початку, 2:0 – в середині та 1:2 – в кінці тайму).

За влучаннями в площину воріт була рівновага – 1:1 (обидва в кінці тайму).   Забігаючи наперед слід відзначити, що кінець 1-го тайму став для ільницьких гравців найгіршим відрізком у матчі, а для Ком’ятців – кращим. Фавориту, щоб довести свій клас, треба було внести корективи. Чи вдалося їм цього досягти ? Про це ви зможете зробити висновок після ознайомлення з аналізом перебігу подій у 2-му таймі.

На початку 2-го тайму «Ільниця» повністю захопила контроль над поєдинком. У цьому відрізку часу клуб із Шахтарського краю мав перевагу за такими компонентами: наступальними діями – 6:1, за гострими атаками – 5:1, за ударами – 4:1 та за влучаннями в площину воріт – 2:0. Однак, жоден із влучних пострілів не завершився взяттям воріт. Під час першого з них, що стався в кінці 11-ї хвилини, надійно зіграв воротар. Після другого, який стався майже через хвилину від першого, «Великі Ком’яти» врятувала стійка. Продовженню гольової засухи посприяла перевага великоком’ятців за вдалими діями воротарів – 2:0 та якісними моментами в захисті за участю польових гравців – 1:0. Водночас, сама перевага Мудри і компанії за цими компонентами, яка в цьому відрізку була зафіксована вперше у матчі (а голкіперів і востаннє), була зумовлена частим перебуванням м’яча на їх половині майданчика.  

Дивна річ, та середина тайму була рівною за наступальними діями – 3:3. Вперше в цьому двобої 100 % наступальних дій клубів носили реальну загрозу супернику. «Великі Ком’яти» були змушені наздоганяти опонента за цими компонентами після того, як «Ільниця» на початку 15-ї хвилини створила чергову загрозу біля чужих воріт. Захисники залишили без нагляду одного з двох кращих бомбардирів турніру Івана Бандуровича і той із двох метрів переправив м’яч в ділянку правої дев'ятки. Шкіряний влучив у поперечину, зрикошетив від неї вниз і впав за лінією воріт там, де підлога трохи нерівна. Тому не дивно, що звідти м’яч підстрибнув і знову влучив у поперечину. У декого із фанів склалось враження, що шкіряна куля не перетнула лінії, та арбітр без вагань зафіксував взяття воріт і, маючи в активі 4 голи вийшов в лідери серед бомбардирів турніру – 1:0.

Тільки після пропущенного м’яча Ком’ятці, протягом трохи більше ніж   хвилини, створили три свої три загрози чужим воротам.   Під час однієї з таких гострих атак, «Великі Ком’яти» в середини 16-ї хвилини виконали стандарт. Наслідком цього стало те, що один із кращих бомбардирів команди Юрій Петришинець, дальнім ударом у правий кут, забив свій 2-й гол у першості – 1:1.

Та рівновага в рахунку тривала рівно хвилину, а далі на завершенні чергової атаки «Ільниці» знову опинився Іван Бандурович, який ефектним пострілом у дев'ятку оформив дубль – 2:1. Причому, обидві команди в середині тайму завдали рівно стільки ударів, скільки було забито голів.

Не останню чергу в покращенні результату «Ільниці» відіграло те, що в цьому відрізку вона переважала опонентів за вдалими діями воротарів – 1:0. Водночас, Ком’ятці знову мали більше моментів з якісними діями в захисті польових гравців – 2:1.

Кінцівка 2-го тайму знову була майже рівною. «Великі Ком’яти» зробили більше атакувальних дій – 3:2, однак обидві команди загострили ситуацію по 2 рази. Та самовіддана гра воротаря «Ільниці», який був тричі помічений якісною роботою на результат, дозволила його партнерам зберігати холоднокровність у роботі з м’ячем. До всього цього, ільничани мали перевагу за ударами – 2:1. Всі ці постріли влучили в рамку воріт, однак голами завершились тільки удари чемпіона. Спочатку на 19-й хвилині відбулась триходівка, в якій взяли участь Іван Бандурович, Василь Нумеровський та Володимир Савко. Ця атака завершилась влучним ударом останнього – 3:1. Ще через хвилину Владислав Сочка довів рахунок до розгромного – 4:1. Для обох гравців, це були дебютні голи на турнірі. Через півхвилини після цього четвертого взяття воріт Мирослав Мудра завдав останнього влучного пострілу в правий кут воріт Василя Шестака, та й цього разу він зреагував на політ м’яча, підсумувавши розгром суперника. Ця звитяга для «Ільниці» була дуже цінною і дозволила їй впевнено крокувати до фінішу на вершині турнірної таблиці. «Великі Ком’яти» після цього фіаско практично втратили шанси навіть на срібні нагороди і продовжили жорстку боротьбу за бронзові медалі проти «Заріччя» та «Білок».

Євген Свищо для rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат