Футбол. Україна - Нігерія

sport.ua 22.05.2014 15:26 СПОРТ

Сьогодні відбудеться товариський матч національних збірних України та Нігерії.

Головною «зіркою» команди Нігерії є форвард Мусса Мааз, який раніше виступав за московський ЦСКА, а нині захищає кольори португальської «Вікторії Гімарайнш». На рахунку 25-річного футболіста 30 матчів і 7 голів за свою національну збірну. Є в Нігерії і представник українського клубу. 20-річний півзахисник донецького «Металурга» Амаду Мутаре переїхав до України в минулому міжсезонні з французького «Лемана» і встиг провести за «металургів» 6 матчів. А ось на рахунку своєї національної команди у Мутаре всього 3 матчі, що не заважає йому називатися головною молодою надією цієї команди.

Незважаючи на амбітні плани коуча Нігерії, німця Гернота Рора, який запевнив громадськість у тому, що його команда буде боротися тільки за перемогу, в останніх 14-ти матчах африканська команда не знає цієї радості — всього 5 нічиїх при 9-ти поразках. Хоча, можливо, нічиї зі збірними Сенегалу і Конго «міни», як їх називають на батьківщині, можуть занести собі в актив. Остання ж перемога Нігера датована жовтнем 2012-го року над командою Гвінеї в кваліфікації каналу.

А ось у збірної України свої цілі. На короткочасний збір, який, по суті, не несе ніяких стратегічних завдань, Михайло Фоменко викликав ряд новачків, чиї прізвища вже давно світилися в конспектах тренерського штабу головної команди нашої країни. Саме для цих гравців і був організований поєдинок, який покаже, на що, насправді, готові Андрій Пилявський, Іван Ордець, Євген Ткачук, Євген Зубейко та Сергій Болбат.

Це імена саме тих футболістів, які в найближчому майбутньому можуть бути основними творцями успіху нашої команди у боротьбі за путівку на чемпіонат Європи 2016 року. Ні для кого не є секретом, що наближається до свого завершення кар'єра в збірній Анатолія Тимощука, не вічний 35-річний В'ячеслав Шевчук, та й багато інших позицій потребують свіжої крові. Для цього й існують такі матчі, в яких навіть відпускний настрій не може перешкодити проявити себе і зарекомендувати головному тренеру збірної.

Раніше збірні не зустрічалися.

22 травня, четвер: Україна — Нігерія (21.00, «Інтер»).
Київ. Стадіон «Динамо ім. Лобановського».


Збірна України:
Воротарі: П’ятов   («Шахтар»),   Бойко («Дніпро»), Безотосний («Чорноморець»).
Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький («Шахтар»), Макаренко, Селін («Динамо»), Федецький («Дніпро»), Пілявський («Маккабі» (Х), Ізраїль), Ордець («Іллічівець»), Ткачук   («Ворскла»), Зубейко («Чорноморець»).
Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Безус, Гармаш, Сидорчук   («Динамо»), Коноплянка, Ротань («Дніпро»), Морозюк («Металург» (Д)), Степаненко ( «Шахтар»), Галовський («Металіст»), Дедечко («Ворскла»),   Тимощук («Зеніт», Росія), Хомченовський («Зоря»), Болбат («Металург» (Д))
Нападники: Селезньов, Зозуля («Дніпро»), Антонов («Чорноморець»), Девіч («Рубін», Росія).

Травми: Ракицький, Кучер, Гусєв.

У новомурейтингу ФІФА Україна переуває на 17-й позиції, Нігерія — 44-та.

sport.ua

ТЕГИ : збірна україни з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат