На татамі. Кращі борці з самбо Західної України змагались в Іршаві (Фото)

Євген Свищо, rionews 27.12.2013 16:44 СПОРТ

 

У суботу 21 грудня в Іршавському РБК вперше за часів незалежності відбувся відкритий чемпіонат Закарпаття з боротьби самбо серед юнаків та дівчат 1997-1999 років народження.

Ці змагання, завдяки приїзду борців львівської школи боротьби, яка є провідною у Західній Україні, та івано-франківців, набули міжобласного статусу. У змаганнях взяли участь борцівські дружини з Ужгорода, Виноградова, Берегова, Іршави та Мукачева – загалом близько 50 юних атлетів. Перед стартом арбітр міжнародної категорії призер чемпіонату світу з самбо Роман Шміла побажав спортсменам відборотись без травм.

Дівчата боролись в одній ваговій категорії до 55 кг. Перемогу тут святкувала фаворитка змагань, срібна призерка чемпіонату України 2013 року, іршавка Ельвіра Попович, яка виграла всі 4 сутички.

Парубки змагались у п'яти вагових категоріях – до 55-ти, до 60-ти, до 66-ти, до 73-х та понад 73-х кг. У суперважкій вазі понад 73 кг домінував чемпіон України 2013 року іршавець Василь Орешко, який не особливо напружуючись виконував кидки, виходив вперед і далі демонстрував найкращу захисну боротьбу на турнірі. Якісно виглядали його колеги по збірній Закарпаття ужгородці Едуард Попов та чемпіон України 2013 року Олександр Ільяш. Перший взяв золото в 60 кг та срібло в 55 кг, а другий – золото в 66 кг та срібло в 60 кг. Ще в двох категоріях до 55 кг та до 73 кг рівних не було львів'янам Тарасу Терлецькому та Ростиславу Харачку.

У командному заліку перше місце у збірної Львова, друге – в ужгородців, третє розділили виноградівці та берегівці. Детальніше про дані змагання читайте у статті Аналіз результатів відкритого чемпіонату Закарпаття з дзюдо та самбо.

Євген Свищо, rionews

ТЕГИ : самбо

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат