Закарпатці вибороли призові місця з пауерліфтингу (ФОТО)

admin 11.12.2013 11:59 СПОРТ

 

У місті Коломия пройшли змагання за Кубок України з пауерліфтингу та чемпіонат країни серед студентів ВНЗ, в яких взяли участь четверо закарпатських атлетів.

Найуспішніше із наших земляків на прикарпатському помості виступила представниця ФСТ «Динамо», студентка факультету здоров’я людини УжНУ Єлізавета Рижак (Бан),   котру тренує старший викладач кафедри фізичного виховання Андрій Федорішко.   Уже у першій вправі - присіданні наша спортсменка, яка змагалась у ваговій категорії до 47 кг, захопила лідерство, а у жимі лежачи   намагалась підкорити рекорд України серед жінок і підняла 95,5 кг, але через технічну похибку вагу не було зараховано. У сумі триборства Ліза на 42,5 кг випередила срібну призерку кубкового турніру, на 50 кг – студентського чемпіонату і вперше в історії закарпатського пауерліфтингу стала триразовою володаркою Кубку України і чемпіонкою країни серед студентів.
На такій високій ноті ужгородська пауерліфтерка завершила спортивний сезон, в якому перемагала також на юніорському і дорослому чемпіонатах України й виборола титул чемпіонки світу серед молоді.
     
У чоловіків чудового результату домігся найтитулованіший закарпатський гирьовик, майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту Андрій Яремус, котрий вперше вийшов на всеукраїнський пауерліфтерський поміст. Дебют виявився вдалим: ужгородський динамівець з сумою триборства 880 кг, що є абсолютним рекордом області, виборов кубкове «срібло» у ваговій категоріі до 120 кг і виконав норматив майстра спорту України. Майстрівський норматив вперше підкорився також Богдану Міговку з Хуста, який став шостим у категорії до 105 кг з рекордною для Закарпаття сумою 800 кг.
     
У командному заліку Кубку України жіноча збірна області посіла 6-те місце, чоловіча – 12-те.
11 грудня 2013 року

Андрій Федорішко, голова Закарпатської обласної федерації пауерліфтингу

admin

ТЕГИ : пауерліфтинг

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат