Футбол, ЧС-2014. Підсмажити півника!

15.11.2013 13:45 СПОРТ

Сьогодні в Києві національна збірна України проведе перший поєдинок плей-оф відбору до ЧС-2014 проти Франції. До завершення довгого відбіркового циклу залишилося всього два матчі, і саме за їх результатами визначиться команда, яка поїде на чемпіонат світу з футболу в Бразилії.


Немає сенсу нарікати на невдалий жереб. Так, нам могла попастися слабша команда, але Франція — значить Франція. Який сенс прагнути на мундіаль, якщо боятися сильних суперників?

Статистика говорить не на користь української збірної. У Франції наша команда не вигравала ніколи (!), тричі зігравши внічию в семи очних зустрічах. Мало того, у своїй історії збірна України чотири рази грала в плей-оф відбору до чемпіонату світу та Європи і при цьому не виграла жодної з восьми проведених ігор.

Так, Франція дуже сильна. Так, у нас погана статистика в матчах плей-оф і в поєдинках з Францією. Так, Україні сьогодні доведеться тяжко. Але не варто занижувати свої можливості. Збірна України при Фоменко виглядає спокійною і впевненою в собі. Якщо команда грамотно використає свої сильні сторони, то в перемозі над «триколірними» немає нічого неможливого. Ну і трохи удачі не завадить.

Трансляція матчів Україна — Франція 15 листопада (21.45) та Франція — Україна 19 листопада (22.00) відбудеться на телеканалі «Інтер».

Нагадаємо, що в поточному рейтингу ФІФА Україна на 20-му місці, Франція на 21-му. Детальніше.

УКРАЇНА
Воротарі: П’ятов («Шахтар»), Коваль («Динамо»), Худжамов («Іллічівець»).
Захисники: Шевчук, Кучер, Ракицький («Шахтар»), Хачеріді («Динамо»), Мандзюк, Федецький («Дніпро»).
Півзахисники: Гусєв, Ярмоленко, Безус, Сидорчук («Динамо»), Коноплянка, Ротань («Дніпро»), Морозюк («Металург» (Д)), Степаненко («Шахтар»), Едмар («Металіст»), Дедечко («Ворскла»), Тимощук («Зеніт», Росія), Хомченовський («Зоря»), Федорчук («Карпати»).
Нападники: Селезньов, Зозуля («Дніпро»), Девич («Металіст»).

ФРАНЦІЯ
Воротарі: Ландро («Бастія»), Льоріс («Тоттенхем», Англія), Манданда («Марсель»).
Захисники: Абідаль («Монако»), Кліші («Манчестер Сіті», Англія), Дебюші («Ньюкасл», Англія), Евра («МЮ», Англія), Кошельні («Арсенал», Англія), Санья («Арсенал», Англія), Сако («Ліверпуль», Англія), Варан («Реал», Іспанія).
Півзахисники: Матуїді (ПСЖ), Погба («Ювентус», Італія), Сіссоко («Ньюкасл», Англія), Граньє («Ліон»), Насрі («Манчестер Сіті», Англія), Кабай («Ньюкасл», Англія), Мавуба («Лілль»).
Нападники: Бензема («Реал», Іспанія ), Жіру («Арсенал», Англія), Пає («Марсель»), Рібері ( «Баварія», Німеччина), Вальбуена («Марсель»), Ремі («Ньюкасл», Англія).

Взаємовідносини
2012. Україна — Франція — 0:2 (Фінал ЧЄ)
2011. Україна — Франція — 1:4 (Товариський)
2007. Україна — Франція — 2:2 (Відбір до ЧЄ)
2007. Франція — Україна — 2:0 (Відбір до ЧЄ)
2004. Франція — Україна — 1:0 (Товариський)
1999. Україна — Франція — 0:0 (Відбір до ЧЄ)
1999. Франція — Україна — 0:0 (Відбір до ЧЄ)

Плей-офи України
Чемпіонати світу

1998. Україна - Хорватія - 1:1, 0:2*.
2002. Україна - Німеччина - 1:1, 1:4.
2010. Україна - Греція - 0:1, 0:0.
Чемпіонат Європи
2000. Україна - Словенія - 1:1, 1:2.
* - перший матч удома, другий - на виїзді.

Інші стикові матчі у європейській зоні: Греція — Румунія (21:45), Ісландія — Хорватія (21:00), Португалія — Швеція (21:45, «Футбол»).

За інф. спорт.уа та ін.

ТЕГИ : чс-2014збірна україни з футболу

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат