Закарпатські кінологи показали, як їхні собаки шукають наркотики, зброю та затримують злочинців

rionews, фото Л. Федоришиної 14.12.2012 17:23 ФОТОРЕПОРТАЖ

 

У рамках Дня відкритих дверей працівники Кінологічного центру УМВС України в Закарпатській області продемонстрували, що вміють їхні підопічні - чотирилапі помічники.

За словами Олександра Лазара, начальника Кінологічного центру УМВС України в Закарпатській області, цього року собаки кінологічно центру неодноразово допомагали у розкритті злочинів. Зокрема у листопаді, завдяки слідовій собаці, по кличці Саманта, вдалося розкрити зухвале вбивство у с. Занька.
"Ми отримали повідомлення, що в с. Занька знайшли труп з багатьма колотими ранами. На службовому авто ми відправилися у те, село, де собака після огляду тіла одразу взяв слід і привів нас у двір багатоповерхівки, де згодом на сходах працівники виявили сліди схожі на кров, а у одній із квартир і замочені у воді речі від крові. Ми розшукали господаря квартири, який згодом зізнався у скоєному", - зазначив Олександр Лазар.

Загалом в області 24 службові собаки, у Кінологічному центрі в Ужгороді мешкає 12 собак. Кожна з них пройшла відповідне навчання. Хтось обучений на слідову роботу, пошук наркотиків, зброї, патрульні собаки.
Довідка. Кінологічний центр був створений у 1995 році. У квітні 2012 року у центрі зроблено капітальний ремонт. У 2005 році аналогічний центр побудували і відкрили у Мукачеві.

rionews, фото Л. Федоришиної

Коментарі :


16.12.2012 20:02 ЮРІЙ

Я мав 13 !!!! років овчарку "ЛІБА",німецьку,якоі вже немає.ПОМЕРЛА!Наплакалися ми всі!!!Більше видно що не буду заводити собаку!То для нас було і є горе,бо відійшла у вічність наша собака!Як ми іі любили!Я преклоняюся перед цими працівниками,які мають таких овчарок!


Додати коментар

 

 

 

Погода

ФОТОРЕПОРТАЖ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат