Після виборів загострилася боротьба між Азаровим і групою Фірташа за прем'єрське крісло

admin 18.11.2012 20:57 ПОЛІТИКА

На початку листопада впливова німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung опублікувала статтю Конрада Шуллера про його візит до України під час парламентських виборів, в якій йдеться про «титанічну» боротьбу українського прем’єра Миколи Азарова із «підступним» олігархом Дмитром Фірташем.

Ця скандальна стаття засвідчила, що невдалі для регіоналів вибори загострили боротьбу груп впливу у партії влади. Про це пише Олександр Михельсон у черговому числі «Українського тижня».
Автор відзначає, що серед іншого боротьба триває за крісло прем’єра, на який «група Фірташа» зазіхає вже не перший рік.

«Андрій Клюєв (секретар РНБО – Ред.), котрий також претендує на цю посаду, але зараз потрапив у невиграшну позицію, стає ситуативним союзником Азарова, котрий не хоче йти на пенсію. В такому становищі донести до західних партнерів думку про «прозахідного» Азарова, котрий нібито боронить країну від проросійського «бєспрєдєльщика» Фірташа, стає цілком зрозумілим кроком», - йдеться у статті.

Автор відзначає, що опоненти Клюєва, схоже, не забарились із відповіддю на антифірташівську публікацію у Frankfurter Allgemeine. 6 листопада український інтернет сколихнула звістка про те, що Сергій Льовочкін написав заяву про відставку з посади голови Адміністрації президента.

«На його місце нібито розглядали кандидатуру, зокрема, все того ж таки Клюєва. Інформацію поширив сумнівний сайт, котрий раніше відзначився публікацією відверто фальшивого інтерв’ю з «караванським стрільцем». Тож не дивно, що того самого дня її спростували», - пише автор. При цьому зауважує, що у підкилимній політичній боротьбі не рідкість, коли подібні сфальсифіковані витоки організовують самі герої публікацій: «Наприклад, аби подивитись, хто першим претендуватиме на нібито звільнене крісло. Або щоб донести до вищого керівництва (в нашому випадку – Януковича) думку про те, що вороги (в цьому разі – Клюєв) невтомно, як видно з публікацій у пресі, підкопуються під єдиного вірного слугу (тут – Льовочкіна)».

Чи зміниться розстановка сил у владному конгломераті, багато в чому залежатиме від того, як впорається Клюєв з новим завданням: рекрутувати у фракцію ПР не менше сорока депутатів із самовисуванців і «тушок» із опозиційних сил. Уже в ці дні їм роблять пропозиції, від яких важко відмовитись. За інформацією джерел у штабі ПР, у фракцію влади уже нібито рекрутовані не менше 20 «багнетів» зі сторони.

«Врешті ситуація, що склалася, підтвердила той факт, що внутрішня боротьба в «монолітному» таборі влади віднедавна точиться не менш активно, аніж свого часу серед помаранчевих. Якщо до цього вона не виливалася так відверто назовні, то зараз це сталося, що свідчить про її загострення, яке, мабуть, лише посилюватиметься із наближенням президентських виборів», - йдеться у статті.

Більше про це читайте у матеріалі «Азаров vs Фірташ» у № 46 «Українського тижня».  

Тиждень.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат