Футбол, Ліга чемпіонів. Сьогодні «Шахтар» грає з «Челсі»

23.10.2012 15:24 СПОРТ

Сьогодні донецький «Шахтар» буде доводити, що не дарма вважає себе однією з кращих команд Європи, у матчі проти чинного переможця Ліги Чемпіонів — «Челсі».

Обидва клуби на сьогодні демонструють прекрасний результат, тим самим показуючи цікавий футбол. «Шахтар» востаннє програвав 11 місяців тому в розіграші Ліги чемпіонів «Порту». Протягом цього часу «гірники» не зазнали жодної поразки в офіційних матчах, як у ЧУ, так і в єврокубках. Із 33 ігор, лише в двох матчах команда Луческу зіграла внічию. Володар Кубка Ліги чемпіонів «Челсі» виграє в шести останніх матчах. Остання поразка команди Ді Матео сталася 31 серпня в Суперкубку, де «синіх» переміг розбив мадридський «Атлетіко» (4:1). У чемпіонаті ж Англії лондонському клубу поки немає рівних. Відірвавшись на 4 очки від МЮ, лондонці є лідерами англійської Прем'єр-ліги.

У цьому матчі побічно буде вирішуватися доля тієї або іншої команди. У разі перемоги однієї з них, ми дізнаємося головного фаворита групи, а якщо переможцем цього протистояння стане «Шахтар», команда Луческу на 80% вирішить свою задачу виходу з групи.

«Вперше за час моєї роботи в «Шахтарі» ми граємо з діючим чемпіоном Європи, — говорить Луческу на передматчевій прес-конференції. — Це сильно мотивує, а для наших уболівальників і клубу — це величезна честь. Від такого матчу «Шахтар» виграє у будь-якому випадку».

Головний тренер Роберто Ді Маттео: «Я дуже добре пам'ятаю роботу Луческу в Італії. Всі його команди грають у схожій манері і роблять ставку на володіння м'ячем. Подивіться самі, як «Шахтар» тримає м'яч. Команда добре підготовлена тактично, в її складі повно швидких футболістів. Луческу — чудовий тренер з багатим досвідом. У «Шахтарі» справи в нього складаються чудово».

«Челсі» ніколи ще не зустрічався з українськими клубами. Доля зводила «Шахтар» до цього з англійськими клубами 4 рази, всі ці клуби були з Лондона.
2000. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. «Шахтар» — «Арсенал» — 2:3, 3:0.
2008. 1/16 Кубка УЄФА. «Шахтар» — «Тоттенхем» — 2:0, 1:1.
2009. 1/16 Кубка УЄФА. «Шахтар» — «Фулхем» — 1:1, 1:2.
2012. Ліга чемпіонів. Груповий раунд. «Шахтар» — «Арсенал» — 1:5, 2:1.

Група «E»
19 вересня: «Шахтар» — «Нордшелланд» — 2:0, «Челсі» — «Ювентус» — 2:2.
2 жовтня: «Ювентус» — «Шахтар» — 1:1, «Нордшелланд» — «Челсі» — 0:4.
23 жовтня: «Нордшелланд» — «Ювентус», «Шахтар» — «Челсі».

Турнірне становище:
«Челсі» — 4
«Шахтар» — 4
«Ювентус» — 2
«Нордшелланд» — 0

Телетранслція — канал «Україна» 21.45.

ТЕГИ : Ліга чемпіонів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат