Картина брудних виборів складатиметься завдяки мажоритарним округам

admin 26.09.2012 14:41 ПОЛІТИКА

Загальну картину брудних осінніх виборів буде видно саме завдяки мажоритарним округам, повідомив голова правління Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко.

"Саме там більше конфліктів, бруду, а іноді й крові. І картина брудних виборів буде складатися саме завдяки мажоритарним округам. Надзвичайне використання адміністративного ресурсу буде на мажоритарних округах, а не під час голосування за партійними списками", - заявив він.

За його словами, парламентську більшість може бути сформовано саме завдяки округам. Крім того, перед депутатами стоїть певний виклик відновлення довіри у народу.

"Виклик для депутатів і політичних сил - відновити політичну вагу української Верховної Ради, а не сподіватися тільки на зміну Конституції. Але відновлення довіри - це не тільки лікування парламенту, але і лікування української влади в цілому. Суміш недовіри, скепсису, критичного ставлення до влади і одночасно споживчих настроїв за принципом "з козла ні шерсті, ні молока". Але, водночас, є і надії на зміну ситуації. Такий специфічний коктейль", - наголосив політолог.

Крім того, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала впевнений, що влада не ставить собі за мету фальсифікацію виборів, але хоче їх легітимізувати.

"Найголовніше для влади - не фальсифікація виборів, як про це всі говорять, а легітимізація виборів. Вони повинні їх легітимізувати не тільки перед міжнародним співтовариством, але і всередині країни", - зауважив він. При цьому було зроблено деякі кроки для реалізації цього - заборона політичного туризму виборців і відеоспостереження на дільницях.

Також він прогнозує, що більш як половина складу парламенту не зміниться і від цього нічого хорошого чекати не варто. А для опозиції важливо підвищити явку виборців.

"Найголовніше для опозиції - це мотивація збільшення явки виборців і захист своїх результатів голосування", - додав Бала.

Як повідомлялося вчора, 25 вересня, ЧЕСНО склав список порушників критеріїв доброчесності, де лідером виявилася Наталія Королевська.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат