Футбол, Чемпіонат Закарпаття. Чергові сюрпризи від «Бужори», «Нарциса» та «Севлюша»

06.09.2012 12:54 СПОРТ

 

Минулої неділі відбулись матчі 16 туру у вищій та 18 туру у першій лігах. Найбільша сенсація відбулась у Іршаві, де місцева «Бужора» приймала одного із фаворитів турніру «Середнє». Гру активніше розпочали іршавці, у яких команду за собою вели Івани Ільницький та Довгінко та Олексій Остафійчук. Вже протягом першої хвилини «бужорці» провели дві гострі атаки, однак ударам О. Остафійчука та І. Ільницького бракувало влучності.

Влучності господарям бракувало протягом усього першого тайму, а іноді, перебуваючи у вигідному положенні, вони забували пробити по воротах. Цим вдало користувались захисники та воротар Володимир Овсієнко, який добре грав під час виходів з воріт. Іршавці влучили у площину його воріт в першій половині тільки двічі. Найнебезпечнішим був епізод за участю О. Остафійчука на 28-й хвилині, коли центрфорвард перехопив мяч у центрі поля, пройшов уперед, і пробив метрів з 30-ти. Рикошетом від захисника мяч полетів у верхній правий кут, однак В. Овсієнко у карколомному стрибку перевів мяч на кутовий. Трохи легше голкіперу середнянців було ліквідувати небезпеку на 37-й хвилині. Після прстрілу І. Довгінка з правого флангу, мяч полетів у ближній кут, однак В. Овсієнко легко ліквідував небезпеку.

Суперники іршавців більшість своїх нагод створили в середині та ближче до завершення першого тайму. Вони шукали передачами форвардів Івана Скундзяка та Руслана Соскиду та Івана Скундзяка. Однак, першому не вдавалось звільнитись від опіки центральних захисників суперника Вячеслава Шусти та Ярослава Сухана, а Іван частенько забігав у положення поза грою та не влучав у ворота. Як наслідок, єдиного удару в площину воріт «Бужори» в першому таймі на 26-й хвилині завдав півзахисник Денис Пахомов. Його партнер по ланці Микола Вольський перехопив мяч у центрі поля, перевів його на лівий фланг на Д. Пахомова. Старожил команди пробив з-за меж штрафного майданчика низом у лівий кут. Воротар Василь Шестак, не ризикуючи, відбив мяч перед собою і з другої спроби взяв його до рук. Запамятався також епізод за 4 хвилини до цього, коли команда з Ужгородщини провела атаку через правий фланг. Костянтин Вознюк відкинув на лінію воротарського майданчика на новобранця команди Максима Зінакова, який цілив у правий кут, та мяч пролетів у сантиметрах від стійки. Значну роль у перебігу подій на полі відіграла травма на 14-й хвилині ключового гравця півзахисту «Середнього» Михайла Стегури, та незважаючи на це другий тайм активніше розпочали його партнери. Як наслідок гольові ситуації виникали переважно біля воріт В. Шестака. На 52-й хвилині гості двічі розстрілювали ворота суперника. Спочатку головою пробив Руслан Соскида, удар якого відбив воротар, а після повторного пострілу з лінії штрафного майданчика І. Скундзяка, мяч із порожніх воріт виніс Я. Сухан. Та найнебезпечніше біля воріт «Бужори» було на 77-й хвилині. Після чергової навісної передачі з правого флангу, на ударну позицію на лівому краї штрафного майданчика вивели М. Вольського. Півзахисник пробив у дальній правий кут і влучив у перекладину. Як наслідок, спрацювало правило «Не забиваєш ти – забивають тобі». Перший сигнал про те, що не все так райдужно у захисних редутах середнянців, прозвучав на 64-й хвилині. Господарі заробили стандарт на правому фланзі. І. Ільницький зробив дуже високу навісну передачу, однак завдяки О. Остафійчуку, який відборовся на лівому фланзі, «бужорці» заробили ще один стандарт. Після чергового прострілу у штрафний майданчик, останній підхопив мяч і пробив у сантиметрах над правою девяткою. Що не вдалось зробити форварду, на 87-й хвилині реалізували його партнери по півзахисту. Черговий простріл з лівого флангу Юрія Глеби, на правому краї штрафного майданчика замкнув І. Ільницький, який пробив у лівий дальній кут повз спантеличеного Овсієнка. Цим ветеран команди зловив голкіпера на протиході і вивів свою команду вперед – 1:0. Підопічні Олександра Дякулича одразу перебудувались на гру на контратаках. Як наслідок, у одній із таких атак на 90-й хвилині господарі вивели віч-на-віч із воротарем Василя Ільницького. Той одразу пробив у лівий кут і встановив остаточний рахунок гри – 2:0. Доданий арбітром час іршавці ліквідували за рахунок контролю мяча та численних замін.

Зазнала неочікуваних втрат і прямий конкурент «Середнього» за бронзу «Поляна», яка в рідних стінах зіграла у бойову нічию із «Севлюшем» — 1:1. Відзначились форварди. За господарів черговий мяч забив Павло Онисько, а за гостей — Олександр Грицкевич.

Скористались осічками конкурентів   «Мукачево» та «Берегвідийк». Мукачівці в обласному центрі декласували місцеву «Ужгород-Говерлу» — 8:2. Значно важче далися три пункти чинному чемпіону. Берегівчани у Волівці, завдяки влучним пострілам Олега Теплого та Ігоря Калапача, перемогли непоступливі «Карпати» — 2:1. За господарів черговий мяч у свій актив записав Артур Гриценко.

Вища ліга
16-й тур
2 серпня:
«Боржава» — «Плоске» — 5:0, «Говерла» — «Мукачево» — 2:8, «Бужора» — «Середнє» — 2:0, «Поляна» — «Севлюш» — 1:1, «Нарцис» — «Метеор» — 2:0, «Карпати» — «Берегвідейк» — 1:2.

17-й тур
9 вересня, неділя:
«Берегвідейк» — «Поляна», «Севлюш» — «Нарцис», «Метеор» — «Мукачево», «Середнє» — «Боржава», «Плоске» — «Карпати», «Бужора» — «Ужгород».
Початок матчів о 15.00.

Турнірка після 16-ти турів:
1. «Мукачево» — 41
2. «Берегвідейк» — 39
3. «Поляна» — 33
4. «Середнє» — 26
5. «Севлюш» — 22
6. «Карпати» — 19
7. «Боржава» — 19
8. «Метеор» — 18
9. «Ужгород» — 15
10. «Бужора» — 11
11. «Плоске» — 11
12. «Нарцис» — 10

Перша Ліга
18-й тур
2 вересня:
«Вільхівці» — «Авангард» (Тересва) — 3:0, «Вишково» — «Тячів» — 2:0, «Кісва» (Кос.Поляна) — «Пийтерфолво» — 4:1, «В.Бичків» — «Тиса» (Буштино) — 3:0, «Говерла» (Ясіня) — «Старт» (Золотарьово) — 6:0, «Копаня» — «Терново» — 4:0, «Карпати» (Рахів) — «Оболонь» (Хуст) — 1:1.

19-й тур
9 вересня, неділя:
«Карпати» — «Оболонь», «Копаня» — «Терново», «Вільхівці» — «Авангард», «В.Бичків» — «Тиса», «Вишково» — «Тячів», «Говерла» — «Старт», «Кісва» — «Петерфолво».
Початок матчів о 15.00.

Турнірка після 18-го туру:
1. «Вільхівці» — 48  
2. «Кісва» — 47  
3. «Вишково» — 41  
4. «Говерла» — 36  
5. «Авангард» — 35  
6. «Копаня» — 33  
7. «Карпати» — 31  
8. «В. Бичків» — 25  
9. «Оболонь» — 20  
10. «Старт» — 19  
11. «Петрово» — 16  
12. «Тячів» — 15  
13. «Терново» — 13  
14. «Тиса» — 4

Євген Свищо

ТЕГИ : чемпіонат закарпаттячемпіонат закарпаття 1 ліга

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат