Скляні будівельні блоки як генератори електроенергії

07.11.2019 12:23 НОВИНИ ПАРТНЕРІВ



Компанія «Капітель» у Львові завжди намагається слідкувати за новинками в сфері будівництва. Це стосується нових технологій, матеріалів, а також інновацій, які дозволяють отримати більш комфортні умови проживання. Так одною з найбільш цікавих розробок став стартап-компанії Build Solar. Вона представила свою інноваційну технологію під назвою Solar Squared або «сонячний квадрат». Дана технологія покликана забезпечити будівлі можливістю перетворювати енергію сонця в електрику без необхідності використання традиційних сонячних батарей.

Експерти, в тому числі Хасан Бэйг і професор ТапасМаллик, розробили абсолютно нову технологію. Це скляний блок, який може бути вбудований прямо в конструкцію будівлі, будучи лаконічно вписаний в той чи інший дизайн. Коли налагодиться виробництво, блоки можуть випускатися в різних кольорах і різних розмірах. Кожен блок призначений для збору сонячної енергії і перетворення її в електрику.

Порівняно з сонячними панелями, які займають багато місця на дахах, застосовуються в котеджах, і майже не використовуються в багатоповерхових міських будинках, сонячні блоки Solar Squared можуть застосовуватися навіть у містах. Можна очікувати, що даний продукт прискорить широке впровадження будівель з нульовим енергоспоживанням. Тобто дозволить будувати такі будинки, які будуть виробляти власну електрику прямо на місці.

Будівельні блоки Solar Squared розробляються у співпраці з Glass Block Technology Ltd. Це дозволило забезпечити можливість безперешкодно розміщувати блоки як в нових будівлях, так і в уже готовому житлі. Але потрібно бути готовими, що доведеться реконструювати приміщення, оскільки, по суті, скляні блоки замінять собою звичайні цеглини. Це не дивно, оскільки вони створюють кращу теплоізоляцію. Це дозволить проекту швидше окупитись не тільки завдяки генерованій електроенергії, але і за рахунок заощадження тепла всередині будівлі.

Цікаво також і те, що блоки Solar Squared не просто накопичувачі сонячної енергії. Вони одночасно є своєрідними непрозорими вікнами, які пропускають сонячне світло в будинок де встановлені. В них установлена інтелектуальна оптика, яка фокусує сонячне світло, концентруючи його, і збільшує тим самим загальну доступну енергію. Поки ця технологія існує на стадії прототипу, але можливо що вона стане повноцінним учасником ринку. Але потрібно щоб технологія пройшла випробування.

Головний науковий керівник Build Solar, професор Тапас Маллік розповів, що компанія прагне створювати доступні та ефективні інтегровані сонячні технології, які будуть мінімально впливати на місцевий ландшафт. Це цікава розробка, яка здатна вразити уяву будівельної галузі. Її можливо використовувати не лише в приватному будівництві, а також для оформлення багатоповерхових будівель. Панелі можна використовувати при розробці офісних та громадських будівель, а також великих інфраструктурних проектів. Такі будівлі будуть повністю автономними, і матимуть сучасний вигляд.

Компанія https://kapitel.lviv.ua/ поки що лише спостерігає за подібними розробками, але по бажанню клієнтів може використовувати інновації і в своїй роботі.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат