Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-03-28') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 40, 20

В Ужгороді проведуть додаткову дератизацію, щоб запобігти поширенню лептоспірозу

Про це йшлося напередодні на засіданні комісії ТЕБ та НС в Ужгородській міськраді. Знищення гризунів є основною профілактикою виникненню та поширенню цієї небзпечної хвороби.

У вересні на Закарпатті вакцинуватимуть від сказу диких тварин

У другiй декадi вересня на Закарпаттi буде здiйснюватися пероральна iмунiзацiя диких м’ясоїдних тварин (здебiльшого лисицi) проти сказу. Про це iнформує Держпродспоживслужба у Закарпатськiй областi.

Закарпатець придбав контрафактних сигарет на 1,2 млн грн для подальшої реалізації

Закарпатська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо жителя Мукачівського району за фактом незаконного придбання і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів.

На Закарпатті вкрито чергового шанувальника путінського режиму

За даними слідства, у протиправній діяльності підозрюється мешканець Ужгородського району. У соціальних мережах він проводив інформаційно-підривну діяльність проти України. Зокрема, зловмисник публічно виправдовував російську агресію та публікував дописи на підтримку дій рашистів.

Впродовж серпня на Закарпатті зафіксовано 25 випадків лептоспірозу, троє людей померли

ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» повідомляє, що на території Закарпатської області зареєстровано значне ускладнення епідситуації із небезпечного інфекційного захворювання – лептоспірозу.

У Перечинській ТГ спалах лептоспірозу

Поро це повідомив мер міста Іван Погоріляк:

На Закарпатті прикордонники затримали двох переправників та 15 чоловіків

Прикордонники Мукачівського загону відділу "Яблунівка" затримали двох переправників, які намагалися переправити до Румунії п'ятьох чоловіків.

Сучасна реабілітація потребує комплексного підходу

На сесії Ужгородської міської ради 15 серпня прийняли рішення про виділення землі під будівництво (реконструкцію будівлі) Центру для реабілітації військових. Він розташовуватиметься в одному з корпусів неподалік міської лікарні по вулиці Миколи Амосова, який потребує ремонту і раніше використовувався як пологовий будинок.

На Закарпатті триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації проти кору

У Закарпатській області триває загальнонаціональна кампанія з вакцинації проти кору серед дитячого населення. До вересня краяни, які з певних причин не зробили щеплення вчасно, можуть це надолужити, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Судитимуть співробітника Рахівської райлікарні, який нарахував «зайвих» 236 тис. грн допомоги

Рахівський відділ Тячівської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо працівника Рахівської районної лікарні за фактом службової недбалості.

У Закарпатську область доставлено 15 750 доз вакцини проти кору, паротиту та краснухи

В Україні стартувала загальнонаціональна кампанія з вакцинації дітей проти кору.

17-річній мукачівці зробили пересадку серця

17-річна Юліана місяць знаходилась в реанімації Інститут серця МОЗ України в очікуванні донорського органу.

На Тячівщині лікарі екстреної меддопомоги врятували 1-річну дитину, яка захлинулася і не дихала

Сьогодні до пункту постійного базування екстреної медичної допомоги в одному із сіл на Тячівщині забігли дві жінки з бездиханною однорічною дитиною на руках. Хлопчик захлинувся і не дихав.

В Ужгороді трьом переправникам - місцевому жителю і двом тячівцям - обрали запобіжні заходи

Двом з них – жителям Тячівського району – обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внести 400 тис. грн і 500 тис. грн застави. Їхнього спільника, що мешкає в Ужгороді, оголосили в розшук.

Завдяки новому лінійному прискорювачу в Ужгороді, вдалося пролікувати понад тисячу пацієнтів

Понад півтора року в Закарпатському протипухлинному центрі в Ужгороді працює потужний лінійний прискорювач. Завдяки йому медики проводять променеву терапію, не зачіпаючи здорові клітини навколо, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

На Закарпатті затвердили план готовності та реагування на спалах кору

Експерти ВООЗ прогнозують, що у 2023 році існують високі ризики чергового спалаху кору. Це пов’язано із циклічністю недуги, а також із міграцією населення в умовах воєнного стану, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

На Закарпатті один з найбільших показників захворюваності на туберкульоз

Під керівництвом першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького 23 березня відбулося засідання Обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу та ВІЛ в Закарпатській області.

Від початку року в Ужгороді на скарлатину захворіли 37 дітей

Про кожен випадок фахівці відділення організації епідеміологічних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформують керівників та медичних працівників закладів освіти, надають рекомендації щодо введення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Закарпатські медики навчалися надавати допомогу у випадках найбільш поширених психічних розладів

Такий курс для лікарів України запустили наприкінці минулого року. Станом на сьогодні його пройшов 231 медичний працівник області. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат