Новини » ЗДОРОВ'Я

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-24') and ((cat_id = '10')or('0' >= '10')) and ((is_nonpublished <> '1')or(10 = '13')) order by id desc LIMIT 60, 20

Від початку року в Ужгороді на скарлатину захворіли 37 дітей

Про кожен випадок фахівці відділення організації епідеміологічних досліджень Ужгородської міськрайонної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформують керівників та медичних працівників закладів освіти, надають рекомендації щодо введення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Закарпатські медики навчалися надавати допомогу у випадках найбільш поширених психічних розладів

Такий курс для лікарів України запустили наприкінці минулого року. Станом на сьогодні його пройшов 231 медичний працівник області. Про це повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

У Хусті відкрили реконструйоване за 20 млн. грн інфекційне відділення районної лікарні

У Хустській районній лікарні ім. Віцинського відкрили оновлене інфекційне відділення. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

11 медичних закладів Закарпатської області можуть надавати безоплатну реабілітаційну допомогу

Повномасштабна війна суттєво збільшила кількість людей, які травмуються, а після стабілізації стану потребують реабілітації. Головне завдання держави за таких умов — сприяти поверненню людини до максимально активного повсякденного життя, яке вона мала до отримання травми. Для цього в Україні створюється сучасна система реабілітації, що ґрунтується на найкращих світових практиках і доказових підходах, мультидисциплінарності та, головне, – пацієнтоцентричності.

Українські та американські хірурги провели на Закарпатті унікальні операції

Троє провідних хірургів зі США протягом тижня в Закарпатській області проводили унікальні операції дітям та військовим. Вони повертали шанс відчувати радість руху і життя дуже важким пацієнтам, коли мало хто з лікарів вірив у реальність такого результату. Про це розповів перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Рівень захворюваності на ГРВІ в Закарпатській області перевищує епідеміологічний поріг

Рівень захворюваності на ГРВІ в області перевищує епідпоріг на 11%. Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

У Чопі медики швидкої врятували чоловіка, в якого зупинилося серце

«Дуже високий тиск, запаморочення, погано…», - такі дзвінки на «103» можуть бути передвісниками або вже наслідками життєзагрожуючих станів. Цього разу тривожний виклик пролунав з міста Чоп о 17.55, минулого понеділка, - повідомляє у соцмережі "103 Закарпаття".

В Ужгороді відбувся брифінг за участі представника ВООЗ, основна тема - вакцинація в умовах війни

В умовах війни важливою складовою національної безпеки є епідемічна стабільність – відсутність спалахів інфекційних хвороб та належний захист населення від них. На цьому під час брифінгу наголосив директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний.

На Закарпатті зафіксували стрімке зростання захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Закарпатська область отримала чергову партію вакцин від уряду Угорщини

Вакцини проти інфекційних хвороб передали Обласній клінічній інфекційній лікарні, звідки препарати розподілять у пункти щеплення по всьому регіону, повідомляє перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Троє мукачівців, які здали близько 20 літрів крові кожен, отримали статус Почесний донор України

Сергій Кузьма, Віталій Удут та Борис Яцишин вже кілька років поспіль приходять до відділення переливання крові Лікарні святого Мартина аби здати кров задля порятунку життів.

Закарпатці можуть безкоштовно вакцинуватися від грипу

У Закарпатській області наразі доступна безкоштовна вакцина проти грипу із актуальними штамами, які циркулюватимуть у сезоні захворюваності 2022 та 2023 років.

У Мукачеві лікарі провели забір органів від померлого донора

Така практика унікальна для Закарпаття. Рідні чоловіка, який помер від важкого інсульту, погодилися надати його органи, печінку та нирки для донорської пересадки. Таким чином, закарпатець втратив своє життя, та врятував інші.

Закарпатська область отримала мобільну станцію переливання крові

13 грудня Закарпаття отримало чергову гуманітарну допомогу від угорських партнерів. Перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький повідомив, що Червоний Хрест Угорщини передав обласній організації Товариства Червоного Хреста України мобільну станцію переливання крові.

Закарпаття — у трійці лідерів із вакцинації проти поліомієліту

Закарпаття — у трійці лідерів із виконання плану форсованої імунізації проти поліомієліту дітей віком до 6 років.

Закарпатська область отримала вакцини для профілактики грипу

Про це повідомив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. Війна — це, звісно, тема № 1. Однак із нею не зникли сезонні захворювання, кількість яких особливо зростає в осінньо-зимовий період. І зараз особливо важливо подбати про здоров’я своє та рідних. Епідеміологи передбачають, що під час сезону захворюваності 2022—2023 років знову одночасно циркулюватимуть віруси грипу та ковіду.

Міжнародна організація з міграції надає безкоштовні медичні послуги в Ужгороді та області

Забезпечення своєчасного доступу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до якісних медичних послуг – одне з пріоритетних завдань для Міжнародної організації з міграції (МОМ) у межах гуманітарного реагування й допомоги населенню під час війни. На території Україні, де наразі перебувають тисячі ВПО, МОМ ініціювала роботу мобільних медичних бригад у співпраці з партнерською організацією ТОВ «Медікавер Україна».

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат