На Закарпатті активісти блокували міжнародну трасу

24.11.2018 17:17 ПОДІЇ

Протести в Україні почалися із Закарпаття. Якщо всеукраїнська організація «АвтоЄвроСила» оголосила свою акцію на 20 листопада, то наше крило «євробляхарів» від організації «Доста», як і анонсували, вийшли на протест уже 19 листопада.

Поліція попередила активістів, що за перекриття доріг можна понести кримінальну відповідальність, однак це не зупинило Павла Павлова і його команду.

На відміну від «АвтоЄвроСили» наші активісти додали ще кілька інших вимог. Зокрема, вони вимагали від влади відповіді на питання, чому не реалізовано кошти, які уряд дав нам на ремонт доріг. Окрім того, чому ніхто не покараний за розкрадання стратегічної нафтової труби. Також активісти вимагали зниження цін на пальне та газ. Але основним питанням було те саме, яке оголосили і керівники «АвтоЄвроСили» — знизити коефіцієнт розмитнення старих автомобілів з іноземною реєстрацією.

Свою акцію активісти від організації «Доста» розпочали з блокування доріг на Перечинщині та Рахівщині. Але це були короткочасні перекриття і потім усі дружно зібралися на контрольному пункті біля Нижніх Воріт у Воловецькому районі, почекали трохи представників влади та правоохоронних органів і коли зрозуміли, що ті не прийдуть, почали безперервно переходити дорогу пішохідним переходом. Утворилися великі черги з автомобілів. Наші активісти були ще більш-менш лояльними. Вони 15 хвилин кожної години розблоковували дорогу і пропускали автомобілі. Крім того, вони пропускали маршрутні автобуси, а також людей, у яких були квитки на потяг чи літак. Без проблем пропускали автомобілі з інвалідами та дітьми.

20 листопада почалася і все­українська акція. Місцями виникали конфлікти з водіями. Місцями довелося застосовувати поліцію. Згодом із вуст міністра МВС пролунало доволі жорстке попередження до всіх учасників акції, які перекривали дороги, що поліція не буде більше спокійно споглядати, як порушуються права громадян на право пересування, і діятиме адекватно. «АвтоЄвроСила» відразу ж припинила акцію, а наші активісти все ще залишалися на міжнародній трасі аж до приходу поліції.

«Поліція приїхала і пояснила, що постійне ходіння по переходу створює незручності, і для того, щоб рух пішоходів та автомобілів був рівномірним, ним керуватиме регулювальник. От і все. Активісти, звичайно ж, зрозуміли, що силою регулювальника не приберуть, бо він є правоохоронцем і за протидію співробітнику поліції можна сісти на 5 років. Після

цього акція закінчилася», — пише Prozak.info.

Насправді акція мала неоднозначну оцінку в суспільстві. Дехто її ігнорував, дехто критикував активістів за незручності через блокування дороги, але багато людей підтримували акцію. Люди передавали активістам дрова, продукти харчування, багато хто приїжджав після роботи і приєднувався до акції.

До речі, доволі несподівано, вночі, після закінчення акції, у двір будинку, де проживає дружина головного організатора акції, кинули гранату. У той час у будинку спали двоє маленьких дітей. Що хотіли цим терактом довести зловмисники — невідомо.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат