Сучасний стан імпорту виробів галузі сонячної енергетики в Африці?

23.08.2017 11:28 ПОДІЇ



В умовах поганого виробничого потенціалу країни Африки значною мірою залежать від імпорту. Більшість продуктів походять з Південно-Східної Азії, де загальна ціна продукції залишається конкурентоспроможною.

Збільшення розміру застосування сонячної енергії в Африці - це рух, який набув поштовху у всьому сонячному ланцюзі постачання (Піко Солар, дрібних побутових сонячних батарей, а також міні-сітки і масштабної сітки масштабах сонячної енергетики). Африка зараз бореться з проблемою величезних економічних втрат, які напряму пов'язані з імпортом.

Результат пошуку зображень за запитом "сонячні батареї"

Незліченне сонячне енергетичне обладнання та інструменти, які користуються великим попитом у Африці, не можуть бути створені на місцевому рівні. Незважаючи на те, що деякі підприємства, що беруть участь у місцевому виробництві, основна частина сонячних виробів, що використовуються на континенті, походить від зовнішніх ринків.

До тих пір, поки доступ до електроенергії не буде достатньо покращений, щоб забезпечити надійне місцеве виробництво в Африці, оптимізація потенціалу сонячної енергії та масштабне його прийняття продовжуватимуть покладатися на рамки, що підтримують модель імпорту.

У 2014 році уряд Кенії скасував всі податки на додану вартість (ПДВ) на імпортовані сонячні продукти, перекривши існуючу суму ПДВ у розмірі 16%. Це, безумовно, допомогло стимулювати ринок імпорту та стало одним із основних учасників провідної позиції Кенії у прийнятті сонячної енергії. Імпорт мита на сонячні продукти в Кенії також дорівнює нулю (0)%. В Кенії нульовий імпортний податок та нульова політика щодо ПДВ для сонячних виробів допомогли зробити раніше дороге сонячне обладнання доступним для багатьох місцевих жителів. Це приносить значний економічний розвиток та масу переваг багатьом пересічним громадянам.

Раніше, в 2011 році, було надано право на імпорт сировини, що використовується у виробництві сонячного обладнання в Кенії. Це було спрямовано на підвищення конкурентоспроможності продукції, що виробляється на місцевому ринку. Кенія впровадила достатньо правильне регулювання руху на ринку сонячної енергії на своєму внутрішньому ринку, сприяючи Комісії регулювання енергетики (ERC), органу, що є відповідальним за регулювання та забезпечення впровадження відновлюваної енергетики.

Для забезпечення відповідних стандартів у ланцюжку вартості ERC визначає сертифікати та кваліфікацію для виробників, дистриб'юторів та підрядників, що дозволяє обмежити негативний вплив нестандартних продуктів та неякісних послуг. Це забезпечило сприятливе середовище для покращення якості імпортованої продукції.

Ця історія про імпорт сонячного обладнання не є однаковою по всій Африці. У Нігерії, мабуть, один з найбільших сонячних ринків в Африці, ринок трохи менш структурований і дещо менш регульований. Використання та розгортання сонячного енергетичного обладнання в Нігерії не сприяє аналогічному рівню, який зробив можливим ЕРК у Кенії. Системи сертифікації та тренінгів по всій цільовій ланцюжку все ще не так ретельно відрегульовані. Нігерія у партнерстві з багатосторонніми агентствами з розвитку, як і раніше, розвиває більшість рамок підтримки сонячного ринку, сертифікацій та набуття навичок, які можуть сприяти санітарії імпортного ринку.

Сонячні продукти, що ввозяться в Нігерію, не підпадають під дію ввізного мита. Незважаючи на те, що пряма обмеженість цієї політики щодо імпорту не може бути помітною, вона стимулює підвищення ринкових цін, що стримує швидке прийняття сонячної енергії споживачами з низьким рівнем доходу

Незважаючи на це, Нігерія все ще є ринком сонячного буму (обумовленого численним населенням і крайньою енергетичною бідністю). Нігерія, як і Кенія, за останні 24 місяці залучила значну кількість сонячних прямих іноземних інвестицій (ПІІ), особливо в системи Solar Solar та Small Home Solar (SHS).

Надано компанією Правильне електроживлення, більше на її сайті https://prel.prom.ua

ТЕГИ : ..

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат