Для переселенців в Ужгороді проведуть бізнес-тренінг

Галина Дзьобак, студентка відділення журналістики УжНУ 29.07.2016 19:20 ПОДІЇ

ГО «Справа Кьолпінга в Україні» та Родина Кьолпінга в Закарпатській, Івано-Франківській та Львівській областях створили Ресурсний центр для підтримки та супроводу внутрішньо переміщених осіб (РЦПС ВПО). 28 липня вони провели перше засідання круглого столу для обговорення та вирішення актуальних проблем внутрішньо переміщених осіб.

Керівник РЦПС ВПО Олександр Кацьора розповів, що мета круглого столу - зробити своєрідну платформу для тих людей, які вирішують справи переселенців.

    «Регіональним штабом Закарпатської області було зареєстровано 4714 внутрішньо переміщених осіб. З них: 3780 - східні переселенці, 284 - переселенці з Автономної республіки Крим. За період функціонування штабу 651 особа, яка була зареєстрована, виїхала в другу область або повернулася до попереднього місця проживання», - повідомив, радник міністра соціальної політики з питань ВПО в Закарпатській області Геннадій Степанов.

    РЦПС ВПО створив курси по застосуванню власної справи для внутрішньо переміщених осіб. Наразі заплановано провеедння бізнес-тренінгу з 25 по 28 серпня. Заповнити анкету можна в електронному вигляді на Facebook ( www.facebook.com/rcps.vpo/ ) або особисто в Ресурсному центрі (м.Ужгород, вул. Швабська, 25, 3-й поверх, каб.3 та 4).

    Також РЦПС ВПО запрошує молодих людей віком від 16 до 20 років в 4-х денну Літню школу "Примирення та порозуміння". Літня школа проводитиме освітні семінари, екскурсії, квест по місту, тематичні вечори, кіноклуби тощо.

    Ще одним проектом громадської організації "Справа Кольпінга і Україні" є Ужгородський університет третього віку (УжУТВ), який створено для реалізації принципу навчання людей старшого віку впродовж усього життя та підтримки фізичних, психологічних та соціальних здібностей. В УжУТВ люди старшого віку вивчають інорматику, іноземну мову, соціологію, психологію, релігіознавство тощо.

    "Справа Кольпінга в Україні" - це та громадська організація, яка разом із суб'єктами соціальної, психологічної, громадської та політичної сфер дбає про внутрішньо переміщених осіб, шукає різні шляхи вирішення проблем та надання умов для їх гідного життя. Адже за словами пана Кацьори один у полі не воїн.

Галина Дзьобак, студентка відділення журналістики УжНУ

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат