Сьогодні закарпатці обговорюють у Facebook в.о. мера Ужгорода Щадея, якого завтра можуть зняти ОГЛЯД

РІО 28.08.2014 20:08 ПОДІЇ

Сайт газети РІО — Rionews продовжує публікувати короткий огляд думок та ідей, які втілюють відомі і впливові люди Закарпаття у соціальній мережі.

Сьогодні у мережі багато яскравих повідомлень про гранату у подвір’ї депутата Ужгородської міської ради Віктора Бобіти, та про спалений ресторан “Алаверді”, який пов’язують з депутатом тієї ж міськради Юліанною Бедь.

Часто це не завершується лише розмовами у віртуалі, а трансформовується не лише на медіа-платформах, а й реалізовується у конкретних діях.

Facebook — це не лише дзеркало реальності, а й майданчик, звідки починається певний рух. А ще Facebook сміливіший, не часто у житті, віч-на-віч люди відверто дозволяють собі те, що можуть зробити у віртуальності, по той бік...

Отже, кілька фраз від тих, хто творять події у Закарпатті, беруть активну участь у його соціо-політичній складовій й висловлюють ті ідеї і думки, які неодмінно мають своє продовження у реальності. Тепер ці думки будуть систематизовуватися, й публікуватимуться не лише в онлайні, а й у офлайновому просторі (газета “РІО”), що, вочевидь, мотивуватиме користувачів до максимальної зваженості й відповідальності під час написання своїх постів.  

Сьогодні у мережі продовжують публікувати дещо іронічні повідомлення про гранату у подвір’ї депутата Ужгородської міської ради Віктора Бобіти. Також у четвер багато говорять про в. о. мера Ужгорода Віктора Щадея, якого завтра сесія міськради може звільнити.

Подаємо виключно цитати без будь-яких втручань у пунктуацію, лексику чи стилістику.

***

Співробітник Управління Укртрансінспекції у Закарпатській області Слава Світлинець скаржиться на “Приватбанк”. На цей банк у мережі загалом дуже багато нарікань.
“Водночас заблокували у нас приватівські карти. Кажуть неможливо так швидко розрахуватись в Ікеї в Італії і через годину на заправці в Словенії.
Важко дебілам пояснити, що між Словенією і Словакією, крім сотень кілометрів, ще є деяка різниця”.


Середа, коли обговорювали двох депутатів Ужгородської міськради — дивіться тут


Фрілансер Андрій Німець показує свій скепсис щодо гранати, яка опинилися у дворі депутата Віктора Бобіти. Він поширив лінк, де столичне видання вказало заголовок “В Ужгороде высадили в воздух богатое имение местного олигарха Виктора Бобиты”. І коментує
“Ви впевнені, що Бобіта нормальна людина?
Це піар чи тупість?”.

***

Представник Інституту політичної освіти Володимир Феськов коментує одну з топових новин сьогоднішнього українського медіуму — “5 батальйон територіальної оборони Прикарпаття дезертирував”:
«Уявляю скільки б сорому ми набрались відрядивши баттероборони Закарпаття. У Львові б по ЗІКу показали, як спустошуються алкогольні крамниці при дорозі Київ-Чоп, а десь під Рівним на них би чекали втричі більше автобусів закарпатських сарафанних мітингуючих, що просили б на Бога та кляли Київ з "його сходом". Недаремно обласні державні та військові керманичі робили все щоб його не випустити. Таки вберегли! Хлопці тепер з честю захищатимуть наші тунелі та ГЕСи в Карпатах. Стратегічні об'єкти! Мої герої, б*я...
Ці батальйони від самого початку виглядали дешевим ходом, який так само часто дешево робився. Є виключення як з батальйонів так і в батальйонах. Але загалом війна показує, до останнього вмирають добровольці і кадрова армія. Все інше це бутафорія на совісті тих хто її створював. Але там і совісті нема...».


Вівторок закарпатців у мережі — тисніть сюди


Журналістка Алла Хаятова, яка аткож працювала прес-секретарем мера Ужгорода Віктора Погорєлова, пропонує містянам прийти завтра до міськради, аби підтримати в. о. Мера Ужгорода Віктора Щадея, якого можуть зняти:
«Я не хочу жити в місті, яким, бодай формально, керує людина, якій байдуже все, окрім її інтересів, зисків і амбіцій.
Я не хочу жити в місті, яким, хоч навіть і формально, керує людина, яка не вміє слухати нікого, окрім себе - спасибі, досить було.
Я не хочу жити в місті, яким, бодай короткий час, керуватимуть люди, відомі дерибаном і напівкримінальними оборудками, у т.ч. з нерухомістю.
Я не хочу реваншу вже списаних політиків і - маршу недополітиків.
Я хочу жити в Ужгороді. Але - не в місті, за яке, хоч і "поки що", відповідатиме людина, яка, коли підійдеш з ініціативою, питатиме не "як це зробити?", а "що я з цього матиму?". Цього теж уже досить.
Просто не хочу. Якщо не хочете і ви - давайте підтягнемося завтра, у п’ятницю, ближче до 10-ї на Поштову. Тихо і мирно. Аби показати, що - ДОСИТЬ. І що нам до Ужгорода не байдуже.
P.S. Не у Щадеї справа, абсолютно».

***

Місцевий фотограф Василь Прокопишин висловлює свою підтримку Щадею:
«Є інформація з різних джерел, що завтра о 10:00 на засіданні міської ради депутати прагнуть зняти з посади в.о. мера Вікотра Щадея і проголосувати за колишнього представника Януковича в Ужгороді. Я, як простий громадянин, вважаю, що в міськраді зараз немає нікого, хто би міг працювати на посаді в.о. мера краще ніж Віктор. За короткий термін він зробив дуже багато корисних справ для міста, працює прозоро, постійно звітує перед громадськістю, нарешті кожен з жителів міста може особисто звернутися до керівника міста і отримати адекватну відповідь. Пропоную всім небайдужим жителям міста прийти завтра зранку о 9:30 на площу Поштову і підтримати Віктора Щадея, не за гроші, не через наказ начальника ЖРЕРу, а просто щоб висловити свою позицію, щоб всі депутати побачили реальну думку людей, щоб показати, що проплачені бандити і роми не можуть впливати на керівництво містом».

***

А Прокопишину дещо апелює координатор освітніх та виборчих проектів в Закарпатській області від Громадянської мережі "ОПОРА" Святослав Бабіля:
“З одного боку - ніфіга Щадей не виправдовує. Так, діяльність прозоріша, іж у Погорєлова. Трошки прозоріша. Рішення приймаються в т.ч. з порушенням процедур, і не дуже добрі для городян, проте, основна проблема не в ньому. Ця міська влада, в переважній більшості, дерибанщики і трутні. Треба розпускати всю міську раду. Феєр, чи хто там з регіоналів, чи єцівців точно не представляють більшість громади. зрештою, як і Щадей. Тому, ситуацію виправить лише розпуск того кубла”.

“Щадей діє по правилах ЦІЄЇ ради. Він її частина, і живе по старій системі. Нажаль. Тому, по великому рахунку зміна Щадея на регіонала лише символічна поразка, і не більше. Але питання в тому, що її не варто допускати”.


Як пройшов минулий четвер у Facebook — читайте тут


Наостанок подаємо 3 пости від популярного у Facebook та за його межами користувача — закарпатського бухгалтера Сергія Микити До речі, він сьогодні святкує День народження:

“Дядя Міша в операторній сидить без новин і дуже переживає, що там відбувається на Сході. Кричить мені через вікно:
- Ну шо там? Порох уже обявив войну?
- Та нет, сказав що в Україні російські війська і збирає РНБО
Тьху ти, та це ми і без нього знаєм!”.

***

“Цей незручний момент, коли воює російська армія, а всі успіхи та здобутки, ДНР приписує собі”.

***

“Зранку почав вести на роботі гібридну війну. П'ю каву з коньяком, а роблю вид, що тільки каву. Ну і де фото-відео докази? Ви просто не знаєте, яка муцна буває закарпатська кава”.

РІО

ТЕГИ : FacebookВіктор БобітаВіктор Щадей

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат