Новини

SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS * FROM news where (active_i = '1') and (lang_code = 'rus') and (date_i <= '2024-04-28') and ((cat_id = '0')or('0' >= '0')) and ((is_nonpublished <> '1')or(0 = '13')) order by id desc LIMIT 22360, 20

Люди зловили Шуфрича

Розлючені громадяни впіймали "регіонала" Нестора Шуфрича на виході з Верховної Ради.

Правий сектор прив"язав головного митника Чопської митниці до стовпа

Активісти Правого сектору в Закарпатті зловили головного митника Чопської митниці Харченка і прив'язали його до стовпу.

Новим головою парламенту став Олександр Турчинов

Верховна Рада обрала новим спікером Олександра Турчинова.

Філософ Дацюк: Майдан не повинен помилятися

Філософ Сергій Дацюк у своєму блозі застерігає Майдан від помилок.

Керівництво Верховної Ради подало у відставку

Голова Верховної Ради Володимир Рибак написав заяву про складання повноважень.

Резиденція Януковича Межигір'я відкрита. Януковича немає

Як повідомляє "УП", резидентція поки що президента України Віктора Януковича більше не охороняється спецназом.

ЛЮСТРАЦІЯ: Cкладено список винних у кровопролитті в Києві (ДОПОВНЕНО)

Люстрационный список: «NR Baltija» будет публиковать весь список, в который вошли более 100 фамилий, постепенно. Возможно совпадение этого списка со списком лиц, против которых вводятся санкции Евросоюза.

Аналітика: Зловісна тінь Путіна, або Чому європейці все ще домовляються з Януковичем

(за оригіналом) Многим кажется возмутительным то, как мягко европейские политики говорят с украинской властью. Но дело не только в тех, кто нажимал на курок

Кров, піт і сльози...

Cталася найбільша громадянська трагедія за часів новітньої історії України.

Революція по-закарпатськи: без крові й нервів

Після того, як під час так званого «мирного наступу» в Києві загинули десятки людей, люди по всій Україні вибухнули гнівом. Звичайно, що найбільшим той гнів був у Західній Україні. Наші сусіди знову захоплювали адміністративні будівлі, а також будівлі силових структур, вимагали від правоохоронців перейти на бік народу, а також роззброювали військові частини. Не обійшов боком цей логічний спалах протесту і нашу область.

Сергій Ратушняк: Чим завершується для краю Майдан і кров героїв

З 1998 року Закарпаття живе під гнітом кримінального угруповання «Барва», область деградує, розвиток бізнесу триває тільки у цієї банди і у влади. Всім іншим — зась.

Олімпіада-2014, Сочі. Результати жіночої естафети. Золото України!

На Олімпіаді в Сочі відбулася жіноча естафета. Фактично це була остання надія на ще одну медаль на цій Олімпіаді для України.

До чого призведе реформа таксі

Пасажири мають право на комфорт за оптимальну ціну.

Бокораші не лише ліс сплавляли, а й бали справляли!

Взятися за перо нас спонукала на перший погляд глибоко призабута, але все ще жива в пам’яті верховинців дата: минуло лише півстоліття з того часу, як рікою Тереблею (однією з правих приток Тиси) були сплавлені останні плоти-бокори.

Дорога до незалежності України тільки   розпочалася, вважає історик і найстаріший письменник Закарпат

У виданнях Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України досі цитують праці Казіміра Гурницького, а на історичному факультеті УжНУ працює вже не одне покоління науковців, яким передавав знання Казімір Іванович, без сумніву, кращий на Закарпатті знавець історії Далекого Сходу і найстаріший ужгородський літератор. Все життя він відкривав перед студентами УжНУ таємниці країн Азії та Африки, першим почав грунтовно досліджувати постать забутого в СРСР Агатангела Кримського, історика, письменника, перекладача і поліглота.

У 70 років — у Книгу рекордів Закарпаття й Книгу рекордів України

Сьома книжка закарпатського письменника, кандидата у майстри спорту Йосипа Ганича — «Шашки на Закарпатті» — побачила світ напередодні його 70-річчя. Вона ж принесла Йосипові Федоровичу чергову значну перемогу — у поважному віці спортсмен і за сумісництвом письменник встановив рекорд із книгою «Шашки на Закарпатті». Це перше видання виду спорту, де найповніше висвітлено біографії 109 шашкістів із цікавими світлинами та шашковими партіями, а також малюнками, віршами, анекдотами   на шашкову тематику. Натомість закарпатець не думає зупинятися на зробленому. У ювілейний рік у нього чимало ідей, а також спогадів про життя, яке тісно переплітається з його улюбленим видом спорту.

У Тячеві реконструювали   відділення для хворих із хронічною нирковою недостатністю

У Тетяни з с. Руське Поле вже протягом двох з половиною років три дні на тиждень — це дорога та процедури гемодіалізу. Нирки у жінки відмовили після пологів. Раніше Тетяна, долаючи сотні кілометрів, через день їздила до Ужгорода, потім до Хуста, відтепер життєво необхідну процедуру може проходити ближче до дому.

Мамо, не плач. Я повернусь весною.

Мамо, не плач. Я повернусь весною.
У шибку пташинкою вдарюсь твою.
Прийду на світанні в садок із росою,
А, може, дощем на поріг упаду.

Захоплення адміністрації:   закарпатське віддзеркалення всеукраїнських подій

У вівторок активісти ужгородського Євромайдану розібрали залишки барикад, встановлених на площі перед будівлею Закарпатської ОДА. Після отримання інформації про нові жертви на Майдані в Києві в області було оголошено загальну мобілізацію на Київ. Знову почали формувати автобуси з добровольців та подальше перевезення їх у столицю.

Закарпаття має шостого Шевченківського лауреата

Ним став письменник і журналіст Мирослав Дочинець. Його обрали за результатами таємного голосування у номінації «література». Для крайового письменства це вже шостий літератор, нагороджений найвищою в Україні творчою відзнакою за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва

 

Погода

Стрічка новин

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат