Електрична тепла підлога: різновиди системи та її переваги



Після появи такого поняття як «тепла підлога» воно відразу стало актуальним серед тих, хто захотів зробити ремонт або побудувати будинок. Окрім єдиного джерела тепла у вигляді батарей з'явилося нове джерело – нагрівання підлоги, що забезпечує максимальний комфорт для постояльців та гарантує енергетичну ефективність.

Сьогодні дана система буває чотирьох видів – водяна, кабельна, плівкова та стрижнева. Останні три системи засновані на електричній формі роботи і про них йтиметься. Ознайомитися з електричними системами підігріву підлоги найзручніше тут https://modernsys.com.ua/elektricheskiy-teplyy-pol/, де є детальний опис кожного елемента, технічні характеристики та фотографії для візуальної оцінки. Експерти за необхідності нададуть допомогу у виборі та дадуть свої рекомендації.

Кабельна система теплої підлоги

Це один із найактуальніших варіантів серед усіх пропозицій. Її можна поділити на кілька видів:

  1. Одножильний. Така підлога представлена у вигляді одного кабелю певного перерізу. В основі його виробництва використовується латунь, ніхром, оцинкування та інші матеріали. Після подачі електрики кабель нагрівається і цим віддає тепло;
  2. Двожильний кабель. Дуже простий у встановленні, якщо порівнювати з попереднім варіантом. Через два провідники підвищується енергоефективність;
  3. Мати. Компоненти для водяної системи теплої підлоги виготовляють із пінополістиролу, що виключає теплові втрати та все тепло потрапляє вгору. Мати додатково витримують великі навантаження, стійкі до механічних впливів;
  4. Плівки. Щільний полімер у вигляді двох шарів, де застосовується нагрівальний елемент. Додатково стягування не потрібно робити, тому плівку можна встановити під ламінат, плитку, ковролін та інші покриття.

Кожна система електричної теплої підлоги доповнюється терморегуляторами, за допомогою яких можна встановити потужність нагріву та час.

Переваги електричної теплої підлоги

Серед основних плюсів можна виділити кілька моментів:

● надійність через відсутність ризику протікання;
● рівномірний розподіл тепла;
● непомітність у роботі;
● відсутність витрат за обслуговування;
● легкість регулювання температури;
● безпека та довговічність.

Досить часто електричні теплі підлоги встановлюються у ванних кімнатах як незалежні джерела тепла, що дозволить на деякий час активувати нагрівання та через деякий час відключити систему. При великих площах застосування такої статі спричинить великі витрати на електроенергію.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат