Мукачівська єпархія підсумувала рік і нагородила журналістів

Rionews 16.01.2015 09:00 ПОДІЇ

За минулий рік на Закарпатті було збудовано удвічі менше греко-католицьких церков, ніж торік.

16 січня у єпископській резиденції єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік підсумував діяльність єпархії у 2014 році. Зазначає що протягом всього року священики допомагали і продовжують надавати допомогу військовим, які перебувають в АТО.

Всього лише 7 церков було збудовано у 2014, на відміну від 15-ти у 2013 році. 38 церков і каплиць будується й далі. Владика пов'язує таку ситуацію з економічною кризою в державі, а проблеми, з якими зіштовхуються закарпатські вірники, з частими змінами місцевої влади.

Цього року єпархія відзначила 25 років виходу церкви з підпілля, виїздила до гробу Марії Терезії. Спільно з меценатами було відкрито сквер з пам'ятником Марії Терезії. Тепер на черзі упорядкування скверу Андрія Бачинського.

Єпархія у 2014 році оздоровила у літньому таборі в Анталовцях 1300 закарпатських дітей.

Також єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік 16 січня вручив кращим закарпатським журналістам, які висвітлюють життя єпархії, журналістську премію.

Премію імені Йосипа Терелі І ступеня отримала журналістка газети "РІО" Наталія Каралкіна, ІІ   – Олександр Гаврош, ІІІ ступеня – Василь Ільницький.

Також заохочувальні премії, архієрейські грамоти отримали Ольга Стефанець, Оксана Штефаньо, Тетяна Грицищук та Мирослава Галас.

Газета «Неділя» нагородження спеціальною відзнакою за особливе висвітлення духовної тематики.

Під час урочистого заходу в резиденції співав хор імені Августина Волошина Ужгородського кафедрального хору під керівництвом Ярослава Кирлика.

Журналістські матеріали, опубліковані у газеті "РІО", які відзначили премією ім. Йосипа Терелі, можете прочитати за лінками:

Владика Ніл: Змінити ситуацію   в країні може тільки згода між людьми

Єдиний збережений бароковий інтер’єр ХVІІІ століття на Закарпатті —   в єпископській резиденції

«Мир — це особливий стан, яким   Господь Бог нагороджує віруючу людину»

В Ужгороді звели унікальну дерев’яну церкву

Rionews

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат