Перезавантаження

22.05.2021 17:04 ПОЛІТИКА

Цього тижня сталися дві знакові події в політикумі України. По-перше: відбулися зміни в уряді. Рада звільнила міністра охорони здоров’я Максима Степанова і на його місце призначила вже колишнього санітарного лікаря країни Віктора Ляшка. Останнім часом Ляшко щодня світився в телевізорі, бо доповідав про стан із коронавірусом у країні і став популярнішим за самого Степанова, якого, до того ж, недолюблював прем’єрміністр Денис Шмигаль.

До речі, за час пандемії коронавірусу в Україні помінявся вже третій міністр охорони здоров’я.

Сталися й інші кадрові призначення. Пішли у відставку міністр економіки Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій. Кажуть, вони і надалі залишаються у команді президента. Зокрема, Петрашко буде відповідати за хід земельної реформи. Криклію посаду ще не придумали.

Новим міністром економіки і, відповідно, віце-прем’єрміністром став керівник податкової Олексій Любченко. На нього у президента та глави уряду великі надії.

Одним словом, в уряді суттєві зміни і тепер всі очікуватимуть на ефект від цих перестановок.

Ну і знаковою подією стала четвергова пресконференція самого президента Зеленського. Він її проводив на заводі з виробництва літаків. Це був такий собі підсумок двох років на посаді.

Звичайно ж, Зеленського запитували, чи виконує він анонсовані під час виборів зміни. Зеленський сказав, що, зокрема, одним із досягнень є «закінчення епохи Медведчука». Сказав також слідкувати за новинами, бо скоро будуть рішення і по іншим олігархам. Зеленський підтвердив, що олігархів у країні не буде, а будуть лише крупні бізнесмени.

Також президент сказав, що на черзі «закінчення епохи корупції». Зеленський похвалив силовиків, які дедалі частіше викривають корупціонерів і також сподівається, що незабаром буде вичищено суд, що також дасть змогу покінчити з корупцією.

Зі слів Зеленського, на жаль, «епоха бідності» ще не закінчилася. І тут усе залежить від того, як самі українці платять податки. Тим не менше, президент пообіцяв, що до кінця року мінімальна зарплата становитиме вже 6 500 грн.

Незрозумілою є позиція Зеленського щодо окупованих земель Донбасу. Він чомусь заявив, що деокупацію захоплених Росією земель Донбасу потрібно вирішувати на референдумі. Дивна заява.

Також Зеленський зізнався, що чомусь Франція та Німеччина стали лояльнішими до Росії, а президент США взагалі з якогось дива вирішив відмінити санкції проти будівництва газопроводу «Північний потік» в обхід України. Це означає, що Україна втратить мільярди через втрату газового транзитного коридору.

Розповів також Зеленський і про те, що міністра МВС Арсена Авакова відправить у відставку у випадку, якщо дійсно виявиться, що активісти, які за звинуваченням поліції наразі засуджені за вбивство журналіста Шеремета, виявляться невинними.

Також Зеленський сказав, що попри те, що обіцяв під час виборів йти лише на один термін, може статися так, що піде і на ще один президентський термін. Але цього повинно хотіти суспільство.

А суспільству поки що подобається Зеленський, хоч рейтинг його суттєво впав. Наразі Зеленського підтримують 30 % виборців, тоді як його найближчих конкурентів — Порошенка, Бойка та Тимошенко — лише по 11—12 %.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат